Goldman: Πρώτη στις δραστηριότητες Μ&Α εξαμήνου

Την Credit Suisse First Boston υποσκέλισε η Goldman Sachs Group, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των επενδυτικών οίκων με συμβουλευτική δραστηριότητα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές που έλαβαν χώρα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Goldman: Πρώτη στις δραστηριότητες Μ&Α εξαμήνου
Την πρωτιά κατέλαβε η Goldman Sachs μεταξύ των επενδυτικών οίκων με συμβουλευτική δραστηριότητα σε συγχωνεύσεις και εξαγορές στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ”ρίχνοντας” από το βάθρο την Credit Suisse First Boston.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη ότι η αξία των ανακοινωθεισών εξαγορών υποχώρησε κατά 12% στο πρώτο εξάμηνο του 2003 σε σχέση με πέρσι, στα 495 εκατ. δολάρια, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1997.

Οι αμοιβές για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών υποχώρησαν στα 3 δισ. δολάρια περίπου, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο ένα τέταρτο του αντίστοιχου ποσού της περιόδου του 2000.

Η κατά 36% υποχώρηση του δείκτη S&P 500 τα τελευταία τρία χρόνια έχει εξανεμίσει την αξία πολλών εκ των μεγαλυτέρων εξαγορών από την περίοδο αιχμής του 1999-2000, με αποτέλεσμα τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών να μην ρισκάρουν συγχωνεύσεις πολλών δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, η Goldman Sachs ήταν σύμβουλος σε 107 εξαγορές, αξίας 85,7 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της Telecom Italia από την Olivetti, της DirecTV από την News Corporation και της συγχώνευσης της Idec Pharmaceuticals με την Biogen.

Η Merrill Lynch κατάλαβε τη δεύτερη θέση, ”κερδίζοντας” έδαφος σε σχέση με την έκτη θέση στην οποία βρισκόταν πέρυσι, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε εξαγορές αξίας 80,7 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο.

Η Citigroup κατέλαβε την τρίτη θέση, συμμετέχοντας σε εξαγορές ύψους 72,5 δισ. δολαρίων, ενώ η Credit Suisse υποχώρησε στην τέταρτη από την πρώτη θέση που ήταν κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς δέχθηκε ισχυρότερο πλήγμα σε σχέση με τις άλλες επενδυτικές τράπεζες, από τη σημαντική μείωση των συγχωνεύσεων τεχνολογικών και τηλεπικοινωνιακών εταιριών.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε η J.P. Morgan, την έκτη η Deutsche Bank, ενώ η Morgan Stanley υποχώρησε στην όγδοη από τη δεύτερη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v