Δεν ”κράτησε” τις 9.000 μονάδες ο Dow Jones

Τα κέρδη της Wal-Mart Stores και της Intel δεν ήταν ικανά να αντισταθμίσουν τη νευρικότητα που επικρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας συνεδρίασης ενός θετικού δευτέρου τριμήνου στην αμερικανική αγορά, η οποία έκλεισε με οριακές απώλειες και τον Dow κάτω από τις 9.000.

Σχεδόν αμετάβλητοι παρέμειναν οι δείκτες (με τον Dow ωστόσο να ”χάνει” τις 9.000 μονάδες) ύστερα από το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης του ιδιαίτερως θετικού δευτέρου τριμήνου για την αμερικανική αγορά, στην οποία επικράτησε τελικώς η νευρικότητα.

Η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει με θετική χροιά, η οποία ωστόσο εξανεμίστηκε ύστερα από την ανακοίνωση των χαμηλότερων από τις εκτιμήσεις στοιχείων για το δείκτη PMI του Σικάγο.

Ειδικότερα, ο PMI διαμορφώθηκε στο 52,5 τον Ιούνιο από το 52,2 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 53.

Παράλληλα, ανοδική κατέυθυνση προσπάθησε να προσδώσει στις μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, η αναβάθμιση της Intel από τη Salomon Smith Barney, σε outperform από neutral. Η μετοχή της εταιρίας σημείωσε άνοδο 2,5%.

Κατά 2% υψηλότερα κινήθηκαν και οι μετοχές της Wal Mart Stores, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου λιανικής ανακοίνωσε πως, δεδομένων των υψηλών πωλήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκεται σε τροχιά να πετύχει τους στόχους της για τον Ιούνιο.

Αντίθετα, πιέσεις επέφερε στη Wall Street και δη στον Dow Jones, η πτώση μετοχών εταιριών του αεροπορικού κλάδου, με τις American Airlines και Delta Air Lines να υποχωρούν.

H Εθνική έκλεισε με απώλειες 1,74% στα 3,38 δολάρια, ενώ και ο ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,83% στα 5,99 δολάρια. Η παρέμεινε στα 16,70 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 0,04%% στις 8985,44 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq υποχώρησε περί το 0,15% στις 1622,81 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε πτώση 0,18% στις 974,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v