Διακυμάνσεις γύρω από τις 9.000 στη Wall Street

Παρά το έντονο κλίμα νευρικότητας που επικρατεί λόγω της λήξης ενός ιδιαίτερα θετικού δευτέρου τριμήνου, η αμερικανική αγορά προσπαθεί να σταθεροποιηθεί σε θετικό έδαφος, καθώς εμφανίζονται αγοραστές σε μετοχές blue chips.

Εξομαλύνεται σιγά σιγά (σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) η νευρικότητα που προκαλεί στην αμερικανική αγορά η λήξη ενός ιδιαίτερα θετικού δευτέρου τριμήνου, καθώς κάνουν την εμφάνισή τους αγοραστές σε μετοχές blue chips.

Η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει με θετική χροιά, η οποία ωστόσο εξανεμίστηκε ύστερα από την ανακοίνωση των χαμηλότερων από τις εκτιμήσεις στοιχείων για το δείκτη PMI του Σικάγο.

Ειδικότερα, ο PMI διαμορφώθηκε στο 52,5 τον Ιούνιο από το 52,2 του προηγουμένου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 53.

Παράλληλα, ανοδική κατέυθυνση προσδίδει στις μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, η αναβάθμιση της Intel από τη Salomon Smith Barney, σε outperform από neutral. Η μετοχή της εταιρίας σημειώνει άνοδο 2,5%.

Κατά 2% υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές της Wal Mart Stores, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου λιανικής ανακοίνωσε πως, δεδομένων των υψηλών πωλήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκεται σε τροχιά να πετύχει τους στόχους της για τον Ιούνιο.

Αντίθετα, πιέσεις προσδίδει στην αμερικανική αγορά και δη στον Dow Jones, η πτώση μετοχών εταιριών του αεροπορικού κλάδου, με τις American Airlines και Delta Air Lines να υποχωρούν.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% στις 9041,02 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,30% στις 1630,10 μονάδες. Ο S&P καταγράφει κέρδη 0,42% στις 980,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v