Νέες έρευνες κατά επενδυτικών εταιριών των ΗΠΑ

Σε νέα φάση εισήλθαν οι έρευνες των αμερικανικών ελεγκτικών αρχών κατά των επενδυτικών εταιριών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι νέες έρευνες αναμένεται να περιλαμβάνουν μεγάλες τράπεζες, στις οποίες δεν έχει έως τώρα επιβληθεί ποινή.

Νέες έρευνες κατά επενδυτικών εταιριών των ΗΠΑ
Σε νέα φάση εισήλθαν οι έρευνες των αμερικανικών ελεγκτικών αρχών κατά των επενδυτικών εταιριών των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Οι νέες έρευνες εκτιμάται ότι περιλαμβάνουν ορισμένες από τις οκτώ τράπεζες που δεν ασκήθηκαν εναντίον τους κατηγορίες, όπως είναι η US Bancorp.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σύνδεσμος χρηματιστών των ΗΠΑ, NASD, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, SEC, και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, NYSE, ερευνούν εάν περί τις έξι τράπεζες έδωσαν σε εταιρίες προτεραιότητα κατά τη διάρκεια δημοφιλών δημόσιων εγγραφών, προκειμένου να προσελκύθούν πιθανοί πελάτες.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη επιβάλλει πρόστιμα ύψους 1,4 δισ. δολαρίων σε 10 επενδυτικές εταιρίες της Wall Street για την δημοσίευση υπεραισιόδοξων προβλέψεων προκειμένου να προσελκύσουν νέους επενδυτές.

Επιπλέον, έρευνες διεξάγουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ ενάντια σε δώδεκα επενδυτικές εταιρίες της Wall Street, για τον τρόπο που επόπτευαν τους αναλυτές τους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δικηγόροι εκατοντάδων επενδυτών που έχασαν χρήματα από δημοφιλείς δημόσιες εγγραφές, έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία για την καταβολή 1 δισ. δολαρίων από 309 εταιρίες των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v