Τα macro ”πιέζουν” τη Wall (update)

Η ανακοίνωση των στοιχείων για μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας ISM και η αναπάντεχη υποχώρηση των κατασκευαστικών δαπανών επιδρούν αρνητικά στο χρηματιστηριακό κλίμα και οδηγούν τους δείκτες στη Wall σε σαφώς αρνητικό έδαφος.

Η ανακοίνωση των στοιχείων για μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας ISM και αναπάντεχη υποχώρηση των κατασκευαστικών δαπανών επιδρούν αρνητικά στο χρηματιστηριακό κλίμα και οδηγούν τους δείκτες στη Wall σε σαφώς αρνητικό έδαφος.

Αναλυτικότερα, στις 49,8 μονάδες από τις 49,4 του Μαΐου διαμορφώθηκε ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας ISM στις ΗΠΑ, έναντι προβλέψεων για άνοδο στις 51 μονάδες των αναλυτών.

Εξάλλου, οι κατασκευαστικές δαπάνες Μαΐου υποχώρησαν κατά 1,7%, παρά τις προβλέψεις για αύξηση κατά 0,3%.

Σε εταιρικό επίπεδο, πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Boeing, μετά την υποβάθμισή της σε ”sell” από ”hold” που προέβη η Deutsche Bank. Ο επενδυτικός οίκος έκανε λόγο για ”μη συνάφεια ανάμεσα στα θεμελιώδη μεγέθη της Boeing και την πρόσφατη απόδοση της μετοχής της”.

Πτωτικά κινούνται και οι τίτλοι της φαρμακευτικής Millenium Pharmaceuticals, μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν σε επενδυτές και αναλυτές οι όροι του deal της με την Johnson & Johnson για την προώθηση από τη δεύτερη του αντικαρκινικού φαρμάκου της Velcade.

Στις 8.897 μονάδες και το -0,98% διαμορφώνεται ο Dow. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί το 1,24% και τις 1.602 μονάδες.

O S&P βρίσκεται στις 965 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,01%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v