Υψηλά τα κέρδη στην αρχή της εβδομάδας για τη Wall

Η αισιοδοξία των επενδυτών σχετικά με την ανάκαμψη τόσο των εταιρικών αποτελεσμάτων όσο και της οικονομίας, σε συνδυασμό με την άνοδο της Microsoft ύστερα από δημοσίευμα των FT σχετικά με πρόσθετο μέρισμα, δημιούργησαν θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά. Με υψηλά κέρδη έκλεισε και η Ευρώπη.

Με εντυπωσιακά κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι αμερικανικές αγορές, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας και των εταιρικών κερδών, αλλά και ύστερα από δημοσίευμα των FT που έκανε λόγο για πρόσθετο μέρισμα που πρόκειται να καταβάλλει η Microsoft.

Παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στα εταιρικά αποτέλεσματα, η ανακοίνωση των οποίων ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Alcoa, η General Electric, η Yahoo και η PepsiCo, αναμένεται να αποτελέσουν σοβαρή ένδειξη σχετικά με την ανάκαμψη ή όχι των εταιρικών κερδών.

Δημοσίευμα των Financial Times έκανε λόγο για πρόσθετο μέρισμα που πρόκειται να καταβάλλει στους μετόχους η Microsoft, ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων. Η μετοχή του κολοσσού πληροφορικής σημείωσε άνοδο περί το 4%.

Εξάλλου, η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση της Morgan Stanley σε buy από neutral. O OTE και η 3Ε παρέμειναν αμετάβλητοι στα 6,16 και 16,95 δολάρια αντίστοιχα, ενώ η Εθνική σημείωσε άνοδο 5,35% στα 3,74 δολάρια.

Στην Ευρώπη, το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει με άνοδο 1,33% στις 4074,8 μονάδες, ενώ Φρανκφούρτη και Παρίσι σημείωσαν κέρδη κατά 2,88% και 3,57%, στις 3332,87 μονάδες και 3182,19 μονάδες αντίστοιχα.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 9216,51 μονάδες με άνοδο 1,61% ενώ και ο S&P ενισχύθηκε περί το 1,91% στις 1004,49 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 3,47% στις 1721,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v