Νέες δικαστικές περιπέτειες για τη Philip Morris

Αντιμέτωπη με τη μήνυση εμπόρων χονδρικής βρίσκεται η Philip Morris, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο. Σύμφωνα με τους δεκαέξι μηνυτές, το νέο πρόγραμμα marketing της εταιρίας παραβιάζει το νομοθετικό πλαίσιο περί μονοπωλίου που ισχύει στις ΗΠΑ.

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τη Philip Morris
Αντιμέτωπη με τη μήνυση εμπόρων χονδρικής βρίσκεται η Philip Morris, η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους δεκαέξι μηνυτές, το νέο πρόγραμμα marketing της εταιρίας παραβιάζει το νομοθετικό πλαίσιο περί μονοπωλίου που ισχύει στις ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το καινούργιο πρόγραμμα, η Philip Morris θα πωλεί τσιγάρα στους εμπόρους χονδρικής σε τιμές που θα καθορίζονται με βάση την αναλογία με την οποία συμμετέχουν οι μάρκες της εταιρίας στις συνολικές πωλήσεις τους.

Έτσι, την ευνοϊκότερη μεταχείριση θα έχουν οι διανομείς στις πωλήσεις των οποίων τα προϊόντα της Philip Morris συμμετέχουν με ποσοστό από 49,9% και πάνω.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε στις 30/6, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του αμερικανικού κολοσσού για να αντισταθμίσει τις απώλειές του από τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στην αγορά των ΗΠΑ.

Η εταιρία δήλωσε ότι πρόκειται να υπερασπιστεί με σθένος τις θέσεις της, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι το πρόγραμμά της θα αποδειχτεί νομότυπο, από κάθε άποψη.

Από την πλευρά τους οι 16 μηνυτές-έμποροι χονδρικής κάνουν λόγο για ”διακρίσεις σε ό,τι αφορά τις τιμές και προσπάθεια της εταιρίας για δημιουργία συνθηκών μονοπωλίου”.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v