Το ράλι καλά κρατεί στη Wall Street

Καλά κρατεί το ράλι στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν από την αργία της 4ης Ιουλίου με την πρόθεση να οδηγήσουν την Wall Street ακόμη υψηλότερα εν μέσω αισιοδοξίας για την ανάκαμψη των εταιρικών κερδών. Καθοριστική η συμβολή της Microsoft, ύστερα από δημοσίευμα των FT σχετικά με την καταβολή πρόσθετου μερίσματος. Υψηλή άνοδος και στις ευρωαγορές.

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με πρόσθετη καταβολή μερίσματος από την Microsoft οδηγούν την κούρσα ανόδου της Wall Street. Σε υψηλά επίπεδα έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στα εταιρικά αποτέλεσματα, η ανακοίνωση των οποίων ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Alcoa, η General Electric, η Yahoo και η PepsiCo, αναμένεται να αποτελέσουν σοβαρή ένδειξη σχετικά με την ανάκαμψη ή όχι των εταιρικών κερδών.

Θετικά επιδρά ακόμη στην αγορά δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με πρόσθετο μέρισμα που πρόκειται να καταβάλλει στους μετόχους η Microsoft, ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων. Η μετοχή του κολοσσού πληροφορικής σημειώνει άνοδο περί το 4%.

Εξάλλου, η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση της Morgan Stanley σε buy από neutral. Παράλληλα, στο ενδιαφέρον των επενδυτών βρίσκεται και η προσφορά ύψους 586 εκατ. δολαρίων της VF για την Nautica.

Στην Ευρώπη, το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να κλείνει με άνοδο 1,33% στις 4074,8 μονάδες, ενώ Φρανκφούρτη και Παρίσι σημείωσαν κέρδη κατά 2,88% και 3,57%, στις 3332,87 μονάδες και 3182,19 μονάδες αντίστοιχα.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 9233,643 μονάδες με άνοδο 1,801% ενώ και ο S&P ενισχύεται περί το 2,01% στις 1005,56 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 3,43% στις 1720,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v