”Ορεξάτοι” επέστρεψαν οι επενδυτές στη Wall

Σε δυναμικό ράλι επιδίδεται η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την Microsoft να οδηγεί την άνοδο στο Nasdaq ύστερα από δημοσίευμα των FT για διανομή πρόσθετου μερίσματος 10 δισ. δολάριων. Εντυπωσιακά κέρδη στις ευρωαγορές, με μοχλό τις τράπεζες.

Σε ράλι οδηγεί την αμερικανική αγορά, και ιδιαίτερα τον Nasdaq, η Microsoft, ύστερα από δημοσίευμα των FT σχετικά με τη διανομή πρόσθετου μερίσματος ύψους 10 δισ. δολαρίων. Αντίστοιχο το κλίμα και στην Ευρώπη με τις τράπεζες να οδηγούν την άνοδο.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν πως το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινάει σήμερα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Alcoa, η General Electric, η Yahoo και η PepsiCo, αναμένεται να αποτελέσουν σοβαρή ένδειξη σχετικά με την ανάκαμψη ή όχι των εταιρικών κερδών.

Θετικά επιδρά ακόμη στην αγορά δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με πρόσθετο μέρισμα που πρόκειται να καταβάλλει στους μετόχους η Microsoft, ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων. Η μετοχή του κολοσσού πληροφορικής σημειώνει άνοδο περί το 4%.

Εξάλλου, η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση της Morgan Stanley σε buy από neutral. Παράλληλα, στο ενδιαφέρον των επενδυτών βρίσκεται και η προσφορά ύψους 586 εκατ. δολαρίων της VF για την Nautica.

Στην Ευρώπη, το κλίμα καθορίζουν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες, με τις Commerzbank και Aegon να κερδίζουν περί το 4,5%, εν μέσω αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, ύστερα από την άνοδο των χρηματιστηρίων το τελευταίο διάστημα.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 1,06% στις 4064,0 μονάδες, ενώ Φρανκφούρτη και Παρίσι ενισχύονται κατά 3,19% και 3,16%, στις 3341,82 μονάδες και 3169,44 μονάδες αντίστοιχα.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 9234,64 μονάδες με άνοδο 1,81% ενώ και ο S&P ενισχύεται περί το 1,74% στις 1002,88 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,63% στις 1707,25 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v