T. Levkovich: Συνέχιση του ράλι μέσα στο καλοκαίρι

Τα επιχειρήματα των... αρκούδων των αγορών για μη δυνατότητα συνέχισης της ανοδικής πορείας λόγω των μειωμένων καταναλωτικών δαπανών αντικρούει ο ”γκουρού” της Citigroup Tobias Levkovich σε ανάλυσή του (7/7), υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το ράλι στη Wall μπορεί να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

T. Levkovich: Συνέχιση του ράλι μέσα στο καλοκαίρι
Τα επιχειρήματα των... αρκούδων των αγορών για μη δυνατότητα συνέχισης της ανοδικής πορείας λόγω των μειωμένων καταναλωτικών δαπανών αντικρούει ο ”γκουρού” της Citigroup, Tobias Levkovich, σε ανάλυσή του (7/7), υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το ράλι στη Wall μπορεί να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, ο αναλυτής της Citigroup επισημαίνει στο note του με τίτλο ”Countering Consumer Caution” ότι οι πρόσφατες φοροαπαλλαγές θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της κατανάλωσης σε συνδυασμό με τις αυξημένες δυνατότητες για αναχρηματοδότηση των χρεών των αμερικανικών νοικοκυριών και την αύξηση στους μισθούς.

Σε ό,τι αφορά τα υψηλά επίπεδα χρέους των αμερικανικών νοικοκυριών σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα, ο κ. Levkovich αναφέρει ως παράδειγμα τη χρονιά του ’86, όπου ενώ το χρέος των αμερικανικών νοικοκυριών ανήλθε σε υψηλά επίπεδα, δεν παρατηρήθηκε ύφεση στην αγορά, παρά μόνο όταν οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύθηκαν, πέντε χρόνια αργότερα, λόγω του πολέμου στο Ιράκ.

Επιπροσθέτως, ο κ. Levkovich επικαλείται τα τελευταία ενθαρρυντικά μακροικονομικά στοιχεία, όπως η άνοδος του δείκτη ISM, τα οποία συγκλίνουν προς μια βαθμιαία ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v