Τεχνολογικό deal οδηγεί τον Nasdaq

Το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τεχνολογικές μετοχές ύστερα και από τη συμφωνία στον κλάδο της πληροφορικής μεταξύ EMC και Legato, οδηγεί τον Nasdaq σε κέρδη. Σε συσσώρευση δυνάμεων επιδίδονται Dow Jones και S&P εν όψει των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου της Alcoa. Νευρικά κινείται ο DAX, νέα υποχώρηση για το ευρώ.

Με κέρδη συνεχίζει τη συνεδρίαση ο Nasdaq, ύστερα από την εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά και την ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ EMC και Legato, ενώ οι Dow και S&P καταγράφουν οριακές διακυμάνσεις, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Alcoa.

Οριακές ήταν οι απώλειες στο κλείσιμο για την αγορά του Λονδίνου και του Παρισιού που συσσωρεύουν τις δυνάμεις στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ ο αντίστοιχη είναι και η κίνηση του DAX στη Φρανκφούρτη.

Εξάλλου, τον Nasdaq ”σηκώνει” η ανακοίνωση συμφωνίας στον τεχνολογικό κλάδο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία αποθήκευσης δεδομένων, EMC, ανακοίνωσε την εξαγορά της Legato Systems, εταιρίας ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής, έναντι του ποσού των 1,3 δισ. δολαρίων.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι μετοχές της EMC υποχωρούν περί το 4% ενώ αντίθετα η Legato ενισχύεται περί το 10%.

Παράλληλα, η εταιρία μεταφορών με φορτηγά, Yellow Corp., κατέθεσε προσφορά εξαγοράς ύψους 996 εκατ. δολαρίων για την ανταγωνιστική της Roadway, με αποτέλεσμα οι μετοχές της τελευταίας να εκτιναχθούν κατά 51%, ενώ αντίθετες αυτές της Yellow υποχωρούν κατά 9%.

Επιπρόσθετα, άνοδο κατά 40% καταγράφει η Dana, εταιρία κατασκευής τμημάτων αυτοκινήτου, ύστερα από την επιθετική προσφορά εξαγοράς που δέχθηκε από την ArvinMeritor, ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η Wall τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο της εταιρίας αλουμινίου Alcoa, που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 24 σεντς ανά μετοχή, ποσό που είναι χαμηλότερο κατά 11% σε σχέση με το αντίστοιχο των 27 σεντς στο δεύτερο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε περί το 0,03% στις 4073,6 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,13% στις 3177,97 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,15%, στις 3227,99 μονάδες.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,35% στις 9183,73 μονάδες ενώ και ο S&P υποχωρεί κατά 0,22% στις 1002,21 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,40% στις 1727,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v