Ρευστοποιήσεις σε Dow, τον Nasdaq στήριξε η Intel

Η υποχώρηση της κερδοφορίας της Alcoa και τα αρνητικά σχόλια της Morgan Stanley για την Altria πίεσαν τις μετοχές των δύο εταιριών- σηματωρών του Dow και προσέφεραν μια καλή αφορμή στους επενδυτές για αποκόμιση κερδών, ενόσω περιμένουν περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα. Ανάχωμα κατά των ρευστοποιήσεων αποδείχτηκε για τον Nasdaq η αναβάθμιση της μετοχής της Intel από τη UBS.

Η υποχώρηση της κερδοφορίας της Alcoa και τα αρνητικά σχόλια της Morgan Stanley για την Altria πίεσαν τις μετοχές των δύο εταιριών- σηματωρών του Dow και προσέφεραν μια καλή αφορμή στους επενδυτές για αποκόμιση κερδών, ενόσω περιμένουν περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα.

Ανάχωμα κατά των ρευστοποιήσεων παρείχε για τον Nasdaq η αναβάθμιση της μετοχής της Intel από τη UBS.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά χρειάζεται καινούριες δυνάμεις, μετά το ράλι των τελευταίων μηνών, ενώ δεν είναι απίθανη και η αναδιάταξη των χαρτοφυλακίων ενόψει των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων του β’ τριμήνου.

Σε μακροιοικονομικό επίπεδο, υποχώρηση της τάξεως του 0,3% κατέγραψαν τα αποθέματα επιχειρήσεων στις ΗΠΑ το Μάιο, έναντι του Απριλίου.

Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 0,2%.

Σε εταιρικό επίπεδο, οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Cisco Systems περί ανάκαμψης της αγοράς πληροφορικής προσεχείς μήνες τις οποίες δημοσίευσε εφημερίδα της Δανίας διαψεύσθηκαν από την εταιρία και αποδόθηκαν σε λάθος απόδοση των λεγομένων του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας.

Ετσι, η μετοχή της Cisco παρέδωσε τα μισά σχεδόν κέρδη που έφτανε να καταγράφει μεσούσης της συνεδρίασης, και έκλεισε στο +1,2%.

Η μετοχή της Microsoft κατέγραψε μικρές απώλειες της τάξεως του 0,15%, μετά την απόφασή της να καταργήσει τα stock options ως μέσο επιβράβευσης των εργαζομένων της και να τα αντικαταστήσει με μετοχές.

Η μετοχή της Intel, με κέρδη της τάξεως του 3% προσέφερε σημαντικό ανάχωμα στο Nasdaq έναντι των πιέσεων. H UBS προέβη σήμερα σε αναβάθμιση της αξιολόγησής της για τη μετοχή του αμερικανικού κολοσσού σε ”buy” από ”neutral”, ενώ αύξησε και την τιμή στόχο στα 29 από τα 26 δολάρια.

Στον αντίποδα, σημαντική υποχώρηση της τάξεως του 8% κατέγραψε η μετοχή της Altria. H Morgan Stanley δήλωσε σήμερα ότι η εταιρία αντιμετωπίζει δύο πιθανές αρνητικές εξελίξεις, την πιθανή αρνητική απόφαση αμερικανικού εφετείου σχετικά με την ακύρωση προηγούμενης απόφασης για μείωση του ύψους του ομολογιακού της δανείου των 12 δισ. δολ. και την ασθενή αύξηση των πωλήσεων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιέσεις περί το 1,5% δέχτηκε και η μετοχή της Alcoa, καθώς κατέγραψε μείωση της κερδοφορίας της για το β’ τρίμηνο, η οποία ήταν ωστόσο μικρότερη των προβλέψεων των αναλυτών.

Ο Dow διαμορφώθηκε στο -0,73% και τις 9.156,14 μονάδες. Στις 1.002,2 μονάδες και το -0,56% έκλεισε ο S&P.

Ο Nasdaq κατέγραψε οριακά κέρδη της τάξεως του 0,06% τα οποία τον έφεραν στις 1.747,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v