Απογοήτευσαν τους αισιόδοξους τα έσοδα της Yahoo

Αύξηση της τάξης του 42% κατέγραψαν τα έσοδα της Yahoo στο δεύτερο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ικανοποιήσει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των αναλυτών, με την εταιρία να αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το έτος.

Απογοήτευσαν τους αισιόδοξους τα έσοδα της Yahoo
Κατά 42% αυξήθηκαν τα έσοδα της Yahoo στο δεύτερο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πλέον αισιόδοξων αναλυτών της Wall Street.

Παράλληλα, η Yahoo προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το σύνολο του έτους, κυρίως εξαιτίας των διαφημίσεων on line.

O διευθύνων σύμβουλος της Yahoo, Τέρι Σέμελ, σχολίασε ότι τα υψηλά αποτελέσματα της εταιρίας οφείλονται και στην άνοδο των χρηστών της Yahoo, που τώρα ανέρχονται στα 236 εκατ. έναντι των 196 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της Yahoo διαμορφώνονται στα 321,4 εκατ. δολάρια έναντι του ποσού των 225,8 εκατ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη της εταιρίας για το β’ τρίμηνο, αυτά υπερδιπλαασιάστηκαν, φτάνοντας στα 50,8 εκατ. δολάρια, από τα 21,4 εκατ. δολάρια στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παράλληλα, η Yahoo προχώρησε σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το τρίτο τρίμηνο αλλά και για το έτος. Πλέον, υπολογίζει ότι τα έσοδα του επόμενου τριμήνου θα διαμορφωθούν περί τα 318-336 εκατ. δολάρια έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 326 εκατ. δολάρια.

Οσον αφορά στο έτος, οι νέες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έσοδα της τάξης των 1,26-1,31 δισ. δολαρίων, έναντι των 1,28 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v