Yahoo- ανεργία εντείνουν τις πιέσεις στη Wall

Υποχώρηση έως 6% δέχεται η μετοχή της Yahoo, πιέζοντας όχι μόνον τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και στην ευρύτερη αγορά, καθώς οι αναλυτές δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον... υπερδιπλασιασμό των κερδών β’ τριμήνου! Αρνητικά λειτουργεί και η μη αναμενόμενη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας. Διορθωτικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε αθρόα αποκόμιση κερδών αντλώντας αφορμή τόσο από τα χαμηλότερα των αισιόδοξων προβλέψεων αποτελέσματα της Yahoo όσο και από την μη αναμενόμενη αύξηση στα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας.

Αναλυτικότερα, απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις 439.000 αντί της πτώσης στις 420.000 που περίμεναν οι αναλυτές, στοιχείο που υποδηλώνει ότι οι αμερικανικές εταιρίες συνεχίζουν να απολύουν εργαζομένους.

Πιέσεις περί το 6% δέχεται η μετοχή της Yahoo, βαραίνοντας όχι μόνο στον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και στην ευρύτερη αγορά.

Η εταιρία, αν και κατέγραψε αύξηση της κερδοφορίας της πάνω από 100% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2003, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει μερίδα επενδυτών και αναλυτών, καθώς τα κέρδη της δεν ανήλθαν στα επίπεδα των πιο αισιόδοξων προβλέψεων.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι προσδοκίες των επενδυτών σε ό,τι αφορά τα εταιρικά κέρδη είναι πολύ μεγάλες, οπότε μπορεί να μην είναι πλέον αρκετό για τις εταιρίες να επαληθεύουν τις προβλέψεις. Τουλάχιστον στην περίπτωση της Yahoo, επισημαίνουν οι ίδιοι, πολλοί περίμεναν ότι η εταιρία θα τις ξεπεράσει, και ως εκ τούτου απογοητεύτηκαν.

Στο βιοτεχνολογικό κλάδο, οριακά κέρδη καταγράφει η Genentech. Η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως 0,31 δολ. ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο.

Στις μετοχές που υποχωρούν συγκαταλέγονται η Microsoft (-0,9%), Alcoa (-0,7%).

Στις 9.011 μονάδες και το -1,60% κινείται ο Dow. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,17%, στις 1.709 μονάδες.

Στο -1,69% και τις 985 μονάδες κινείται ο S&P.

Στο Λονδίνο, o FTSE έκλεισε στις 4.028 μονάδες και το –0,64%. Ο CAC στο Παρίσι διαμορφώθηκε στο –1,33% και τις 3.098 μονάδες.

Στις 3.259 μονάδες και το –1,89% κινείται αυτή τη στιγμή ο DAX

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v