Τράπεζες και τεχνολογία ωθούν σε ράλι τη Wall

Με επέλαση προς το θετικό έδαφος ξεκινούν την εβδομάδα οι δείκτες στη Wall, καθώς το θετικό κλίμα διαμορφώνουν η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση της κερδοφορίας των δύο εκ των μεγαλυτέρων αμερικανικών τραπεζών, της Citigroup και της Bank of America. Το... κερασάκι στην τούρτα προσέθεσε η Merrill Lynch με την αναβάθμιση της μετοχής της Intel.

Με επέλαση προς το θετικό έδαφος ξεκινούν την εβδομάδα οι δείκτες στη Wall, καθώς το θετικό κλίμα διαμορφώνουν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των δύο εκ των μεγαλυτέρων αμερικανικών τραπεζών, της Citigroup και της Bank of America. Το…κερασάκι στην τούρτα προσέθεσε η Merrill Lynch με την αναβάθμιση της μετοχής της Intel.

Αναλυτικότερα, με αυξημένη κερδοφορία ”έκλεισαν” το β΄ τρίμηνο η Citigroup και η Bank of America, με την πρώτη να καταγράφει άνοδο της τάξης του 5% στα κέρδη της σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ η δεύτερη είδε τα κέρδη της να ανέρχονται στο +23%.

Και τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ξεπέρασαν με τα αποτελέσματά τους τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ οι μετοχές τους καταγράφουν κέρδη, παρασύροντας όχι μόνο τον χρηματοοικονομικό κλάδο αλλά και την ευρύτερη αγορά.

Εξάλλου, θετικά επιδρά στο χρηματιστηριακό κλίμα και η αναβάθμιση της μετοχής της Intel από τη από ”neutral” σε ”buy” από τη Merrill Lynch, μία μέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του κολοσσού της πληροφορικής.

Εκτός από τη μετοχή της Intel, ανοδικές τάσεις σημειώνουν οι μετοχές της Cisco Systems και της AMD.

Στις 9.193 μονάδες και το +0,85% διαμορφώνεται ο Dow. Ο Nasdaq κινείται περί τις 1.761 μονάδες και το +1,59%.

Στις 1.004 μονάδες και το +0,68% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v