Ράλι ανόδου σε Wall και Ευρώπη

Τα θετικότερα των προβλέψεων αποτελέσματα β’ τριμήνου της Citigroup και της Bank of America, οι αναβαθμίσεις των μετοχών των Intel και Johnson & Johnson και το deal Yahoo- Overture Services οδηγούν σε ράλι ανόδου τους δείκτες στη Wall. Έντονα ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στις ευρωαγορές.

Τα θετικότερα των προβλέψεων αποτελέσματα β’ τριμήνου της Citigroup και της Bank of America, η αναβαθμίσεις των μετοχών των Intel και Johnson & Johnson και το deal Yahoo- Overture Services οδηγούν σε ράλι ανόδου τους δείκτες στη Wall. Έντονα ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα, με αυξημένη κερδοφορία ”έκλεισαν” το β΄ τρίμηνο η Citigroup και η Bank of America, με την πρώτη να καταγράφει άνοδο της τάξης του 5% στα κέρδη της σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ η δεύτερη είδε τα κέρδη της να ανέρχονται στο +23%.

Και τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ξεπέρασαν με τα αποτελέσματά τους τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Citigroup καταγράφει κέρδη της τάξεως του 2%, ενώ αυτή της Bank of America κινείται περί το +1,3%.

Έντονα ανοδικά (+4%) κινούνται οι τίτλοι της Intel. H Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση της μετοχής της εταιρίας που συμμετέχει στον Dow σε ”buy” από ”neutral”.

Κέρδη της τάξεως του 2% σημειώνει η μετοχή Johnson & Johnson, ευεργετούμενη από την αναβάθμισή της από τη Bear Streams σε ”outperform” από ”peer perform”.

Στα... deals της ημέρας συγκαταλέγεται η ανακοίνωση της Yahoo ότι πρόκειται να εξαγοράσει την μικρότερη ανταγωνίστρια στον χώρο της αναζήτησης στο Internet Overture, έναντι 1,63 δισ. δολαρίων σε μετοχές και μετρητά.

Στις 9.253 μονάδες και το +2,47% διαμορφώνεται ο Dow. Ο δείκτης Nasdaq κινείται περί το +1,90% και τις 1.767 μονάδες.

Στο +1,44% και τις 1.012 μονάδες ο S&P.

Στην Ευρώπη, ο FTSE βρίσκεται στο +1,70% και τις 4.127 μονάδες, ο DAX στις 3.385 και το +1,78%, ενώ ο CAC 40 ανέρχεται στις 3.190 και το +1,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v