Η Wall ”παραδίδεται” στην αποκόμιση κερδών

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall, με τις σημαντικές απώλειες για τις μετοχές των Altria και Boeing να βαρύνουν τον Dow, ενώ τα επιφυλακτικά αισιόδοξα σχόλια του Αλαν Γκρίνσπαν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν τις τάσεις αποκόμισης κερδών στην ευρύτερη αγορά. Απώλειες και στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall, με τις σημαντικές απώλειες για τις μετοχές των Altria και Boeing να βαραίνουν τον Dow, ενώ τα επιφυλακτικά αισιόδοξα σχόλια του Αλαν Γκρίνσπαν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν τις τάσεις αποκόμισης κερδών στην ευρύτερη αγορά.

Αναλυτικότερα, ο Σερ Αλαν εμφανίστηκε φειδωλός σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις του για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να βοηθηθεί ”η ικανοποιητική οικονομική ανάπτυξη”.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Fed δεν απέκλεισε περαιτέρω μείωσή τους, εάν η Τράπεζα κρίνει ότι αυτό καταστεί αναγκαίο.

Απώλειες της τάξεως του 6% καταγράφει η μετοχή της Altria Group, μετά την μη ευνοϊκή γι’ αυτήν απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, εφετείο του Ιλινόις έκρινε ότι η προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου που μείωσε το ύψος του ομολογιακού που χρειάζεται εκδώσει η Altria προκειμένου να εφεσιβάλλει καταδικαστική απόφαση ύψους 10,1 δισ. δολαρίων είναι άκυρη.

Εξάλλου, πρόσθετη επιβάρυνση στον Dow αποτελούν οι απώλειες περί το 5% της μετοχής της Boeing, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι για το τρέχον τρίμηνο θα αναλάβει έκτακτες χρεώσεις ύψους 1,1 δις. δολαρίων.

Στον αντίποδα, ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Merrill Lynch, με την επενδυτική τράπεζα να έχει καταγράψει στο β’ τρίμηνο αύξηση της τάξεως του 61% στα καθαρά της κέρδη.

Εξάλλου, οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% σημειώνει η μετοχή της Johnson & Johnson, μετά τα θετικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Στις 9.121 μονάδες και το -0,61% διαμορφώνεται ο Dow. O Nasdaq κινείται περί το -0,16% και τις 1.751 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται στο -0,42% και τις 999.

Στην Ευρώπη, ο FTSE διαμορφώθηκε στις 4.102,5 μονάδες και το -0,60%, ο CAC 40 στο -0,34% και τις 3.179,33 , ενώ ο DAX συνεχίζει στις 3.384 και το -0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v