Πτώση 27% στα κέρδη της Ford το β΄ τρίμηνο

Πτώση της τάξης του 27% κατέγραψαν τα κέρδη της Ford Motor, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η εταιρία περιέκοψε την παραγωγή στη Βόρειο Αμερική, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην υποχώρηση των πωλήσεων. Αρνητικές ήταν οι εκτιμήσεις της Ford και για το τρίτο τρίμηνο.

Πτώση 27% στα κέρδη της Ford το β΄ τρίμηνο
Χαμηλότερα κατά 27% ήταν τα κέρδη της Ford Motor, της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η εταιρία περιέκοψε την παραγωγή στη Βόρειο Αμερική προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων, ενώ αρνητικές είναι και οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή της Ford Motor διαμορφώθηκαν στα 417 εκατ. δολάρια ή 22 σεντς ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 570 εκατ. δολαρίων ή 29 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 3,6% στα 40,7 δισ. δολάρια.

Η Ford Motor μείωσε το κόστος κατά 1,3 δισ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο και συνολικά κατά 1,9 δισ. δολάρια στους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Ωστόσο, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε ζημίες της τάξης των 15 σεντς ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο, ενώ όσον αφορά στο έτος, επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v