Κατά 78% αυξήθηκαν τα κέρδη της JP Morgan Chase

Ανοδο της τάξης του 78% κατέγραψαν τα κέρδη της JP Morgan Chase στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς υποχώρησαν οι ζημίες από επισφαλή δάνεια, ενώ αντίθετα αυξήθηκαν τα έσοδα από τη συμμετοχή της στην πώληση ομολόγων.

Κατά 78% αυξήθηκαν τα κέρδη της JP Morgan Chase
Κατά 78% αυξήθηκαν τα κέρδη της JP Morgan Chase στο δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας της υποχώρησης των ζημιών από επισφαλή δάνεια, αλλά και από την αύξηση των συμμετοχών της τράπεζας σε πωλήσης ομολόγων.

Τα καθαρά κέρδη της JP Morgan Chase διαμορφώθηκαν στα 1,83 δισ. δολάρια ή 89 σεντς ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 1,03 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους. Οι αναλυτές της Thomson Financial περίμεναν κέρδη ύψους 50 σεντς ανά μετοχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για την πρώτη φορά, ύστερα από την εξαγορά της Chase Manhattan από την JP Morgan το 2000, που η τράπεζα καταγράφει αύξηση κερδών για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια ”μετράει” δέκα τρίμηνα υποχώρησης κερδών.

Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν 27%, στα 8,6 δισ. δολάρια, ενώ οι έκτακτες δαπάνες για επισφαλή δάνεια υποχώρησαν κατά 47% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 435 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v