Wall: Οι πωλητές ξαναχτυπούν

Αντλώντας αφορμή από τις δυσοίωνες προβλέψεις των Motorola και Lucent οι επενδυτές επέλεξαν να επιδοθούν σε αποκόμιση κερδών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, στέλνοντας τον Dow κάτω από τις 9.100 μονάδες. Η άνοδος της μετοχής της Intel σε υψηλό 52 εβδομάδων δεν κατάφερε να προσφέρει ανάχωμα κατά των ρευστοποιήσεων στην αγορά.

Αντλώντας αφορμή από τις δυσοίωνες προβλέψεις των Motorola και Lucent οι επενδυτές επέλεξαν να επιδοθούν σε αποκόμιση κερδών για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ η άνοδος της μετοχής της Intel σε υψηλά 52 εβδομάδων δεν κατάφερε να προσφέρει ανάχωμα κατά των ρευστοποιήσεων στην αγορά.

Η πλειονότητα των κλάδων κατέγραψαν απώλειες, με τις μεγαλύτερες να σημειώνουν οι μετοχές των εταιριών Internet και αυτές του χρηματοοικονομικού κλάδου. Στον αντίποδα, ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της AMR.

Αναλυτικότερα, η μετοχή της Intel κινήθηκε ανοδικά κατά 5,2% περίπου, μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματά της στο β’ τρίμηνο. Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι η καλή εικόνα των αποτελεσμάτων της εταιρίας είχε ήδη προεξοφληθεί από την αγορά.

Τον τεχνολογικό (κυρίως) κλάδο ”πίεσαν” τόσο η Motorola (-5%) όσο και η Lucent Technologies (-10%), με τις δύο εταιρίες να προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να ”πιάσουν” τις προβλέψεις σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Πιέσεις κατά 2,5% περίπου δέχτηκε η μετοχή της JP Morgan, παρασυρόμενη από τις ρευστοποιήσεις στην ευρύτερη αγορά και παρά την μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση στην κερδοφορία της.

Ωστόσο, οι μετοχές της AMR κατέγραψαν κέρδη περί το 6%. Η εταιρία σημείωσε απώλειες για το προηγούμενο τρίμηνο οι οποίες ήταν μικρότερες από αυτές που περίμενε η αγορά.

Εν των μεταξύ, ανάκαμψη παρατηρήθηκε σήμερα στην αγορά ομολόγων καθώς ο Άλαν Γκρίνσπαν διευκρίνισε στη σημερινή ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου ότι δεν αποκλείει την αγορά ομολόγων προκειμένου να περιοριστεί τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.

Η πεποίθηση που είχε παγιωθεί χθες στους επενδυτές, μετά την κατάθεση του Σερ Αλαν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη, ότι η Fed δεν θα προχωρήσει στην ”αντισυμβατική” αυτή μέθοδο, είχε προκαλέσει βαρύτατες απώλειες χθες για τα ομόλογα.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, τόσο η άνοδος του πληθωρισμού κατά 0,2% όσο και της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,1% τον Ιούνιο συνέπεσαν με τις προβλέψεις των αναλυτών και δεν έδωσαν τάση στη σημερινή συνεδρίαση.

Στις 9.094,52 μονάδες και το -0,38% διαμορφώθηκε ο Dow. O Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,30%, στις 1.747,97 μονάδες.

Στις 994,10 και το -0,63% έκλεισε ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v