ΒΑΤ: Εξαγορά ύψους 2,32 δισ. ευρώ της ιταλικής ETI

Το 90% της ιταλικής αγοράς καπνού ελέγχει η British American Tobacco Plc., μετά την εξαγορά έναντι 2,32 δισ. ευρώ της κρατικής καπνοβιομηχανίας Ente Tabacchi Italiani SpA. Η ιταλική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά από αυτή της Γερμανίας, με πωλήσεις που ανέρχονται στα 13 δισ. ευρώ.

ΒΑΤ: Εξαγορά ύψους 2,32 δισ. ευρώ της ιταλικής ETI
Το 90% της ιταλικής αγοράς καπνού ελέγχει πλέον η βρετανική British American Tobacco Plc., μετά την εξαγορά έναντι 2,32 δισ. ευρώ της κρατικής ιταλικής καπνοβιομηχανίας Ente Tabacchi Italiani SpA (ETI).

Η BAT με την προσφορά της ξεπέρασε αυτή της Altadis SA, κα αυτή ενός γκρουπ ιταλών επιχειρηματιών με την επωνυμία Imprenditori Associati. Η αγγλική καπνοβιομηχανία συνεργάστηκε για την επίτευξη της εξαγοράς και με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Telecom Italia, Franco Bernabe.

Επισημαίνεται ότι η ιταλική αγορά καπνού είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, μετά από αυτή της Γερμανίας, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 13 δισ. ευρώ. Εκτός από το 30% που ελέγχει η ETI στην αγορά της γείτονος χώρας, μέσω της εξαγοράς η BAT αποκτά και το δικαίωμα της αποκλειστικής παραγωγής και διανομής για τέσσερα χρόνια των σημάτων της θυγατρικής της Altria, Phillip Morris.

Σε ανακοίνωσή της η BAT εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η εξαγορά της ETI θα προσφέρει άμεση ώθηση στην κερδοφορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v