Ευεργετικά τα αποτελέσματα της Microsoft στη Wall

Η Microsoft είναι αυτή που ανέλαβε να οδηγήσει σε κέρδη την αμερικανική αγορά στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, ύστερα από τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ η χαμηλότερη των εκτιμήσεων άνοδος του δείκτη Μίσιγκαν, δεν φαίνεται να επηρεάζει για την ώρα την αγορά.

Τα αποτελέσματα της Microsoft δίνουν το στίγμα της ανόδου στην αμερικανική αγορά, η οποία στοχεύει να κλείσει με κέρδη την εβδομάδα, ύστερα από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια αυτής.

”Αδιάφορα” φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν -προς το παρόν τουλάχιστον- οι επενδυτές την άνοδο του δείκτη καταναλωτικού κλίματος Μίσιγκαν στο 90,3 τον Ιούλιο, από το 89,7 του προηγούμενου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 91.

Συγκεκριμένα η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου χρήσης διαμορφώθηκαν στα 23 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με τα 14 σεντς της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Παράλληλα, ο κολοσσός πληροφορικής ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου αλλά και του έτους χρήσης 2004, θα είναι υψηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι τα αποτελέσματα της Microsoft έχουν τη δυνατότητα να εξισορροπήσουν το αρνητικό κλίμα από τις προηγούμενες ανακοινώσεις της IBM.

O δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,49% στις 9094,86 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,37% στις 1704,30 μονάδες. Ο δείκτης S&P καταγράφει άνοδο 0,39% στις 985,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v