Επιστροφή στα κέρδη για τις αεροπορικές των ΗΠΑ

Οι αερομεταφορείς Delta, Northwest και Continental επέστρεψαν στην κερδοφορία μετά από πολύμηνο ζημιογόνο σερί, βοηθούμενες τόσο από τις κυβερνητικές αποζημιώσεις όσο και από την πώληση στοιχείων του ενεργητικού και την έλευση του παραδοσιακά καλύτερου καλοκαιρινού τριμήνου.

Επιστροφή στα κέρδη για τις αεροπορικές των ΗΠΑ
Τρεις από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ δήλωσαν, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους, ότι οι αποζημιώσεις που τους χορήγησε η αμερικανική κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση στοιχείων του ενεργητικού και την έλευση του παραδοσιακά καλύτερου καλοκαιρινού τριμήνου, τις βοήθησαν να επιστρέψουν στην κερδοφορία μετά από πολύμηνο ζημιογόνο σερί.

Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της Delta Airlines, της Continental και της Northwest προειδοποίησαν ότι η βελτίωση των μεγεθών τους οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ”έκτακτες εισροές” (βλ. κρατική βοήθεια και πώληση στοιχείων του ενεργητικού) και ότι το μη ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον για τον κλάδο επιτάσσει τη δραστική μείωση του κόστους.

”Αν και τα αποτελέσματά μας είναι ενθαρρυντικά, είναι σαφές ότι η Delta πρέπει να εμμείνει στον στόχο της για αύξηση της αναλογίας εσόδων προς κόστος. H Delta αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις στην προσπάθειά της να αναδυθεί από τον χειρότερο επιχειρηματικό κύκλο στην εταιρική της ιστορία”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Delta, Leo Mullin.

Επισημαίνεται ότι η Delta επέστρεψε στην κερδοφορία, με τα καθαρά κέρδη της να ανέρχονται στο β’ τρίμηνο στα 184 εκατ. δολάρια. H Northwest κατέγραψε κέρδη της τάξεως των 227 εκατ. δολαρίων, ενώ η Continental σημείωσε κέρδη της τάξεως των 79 εκατ. δολαρίων. Χωρίς τη ”χείρα βοηθείας” από τα έκτακτα έσοδα, το τρίμηνο και των τριών εταιριών θα ήταν ζημιογόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v