Microsoft: Ανοδικά τα κέρδη, προβλέψεις για 2003

Οχι μόνο παρουσίασε αύξηση των κερδών κατά το τέταρτο τρίμηνο χρήσης κατά 26%, έναντι του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος, αλλά ακόμη αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα στο σύνολο του έτους.

Microsoft: Ανοδικά τα κέρδη, προβλέψεις για 2003
Ανοδικά κατά 26% κινήθηκαν τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου χρήσης του κολοσσού της πληροφορικής, της Microsoft, έναντι του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα στο σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Microsoft διαμορφώθηκαν στα 1,92 δισ. δολάρια ή 18 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 1,53 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις για το τρίμηνο, που έληξε στις 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν 11%, στα 8,07 δισ. δολάρια, από το ποσό των 7,25 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις προγραμμάτων πληροφορικής όπως τα SQL ή τα Windows κατέγραψαν άνοδο υψηλότερη των εκτιμήσεων, όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός διευθυντής της Microsoft, Τζον Κόνορς.

Παράλληλα, αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του έτους στα 34,2 - 34,9 δισ. δολάρια, από το ποσό των 33,1-33,8 δισ. δολαρίων της προηγούμενης εκτίμησης του Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v