Τα ”πράσινα” φόρεσε η Wall μετά από τρεις μέρες

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall, μετά από τρεις καθοδικές συνεδριάσεις, καθώς τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των Microsoft και Ericsson, η αναβάθμιση της McDonald’s από τη Bear Stearns και η άνοδος στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου συνετέλεσαν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall μετά από τρεις καθοδικές συνεδριάσεις, καθώς τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των Microsoft και Ericsson, η αναβάθμιση της McDonald’s από τη Bear Stearns και η άνοδος στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου οδήγησαν στη διαμόρφωση θετικού κλίματος.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Michigan ανήλθε τον Ιούλιο στις 90,3 μονάδες από τις 89,7 του Ιουνίου. Οι αναλυτές ”έβλεπαν” μεγαλύτερη αύξηση, στις 90,5 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Microsoft ήταν από τις περισσότερο ενεργές στο Nasdaq και κινήθηκε ανοδικότερα κατά 3% περίπου. Η εταιρία κατέγραψε αύξηση της κερδοφορίας της για το β’ τρίμηνο ενώ αναθεώρησε και προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το 2004.

Ώθηση δέχτηκε ο κλάδος της τεχνολογίας από την άνοδο κατά 15% περίπου των τίτλων της Ericsson, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της σουηδικής εταιρίας και τις προβλέψεις της ότι πρόκειται να επιστρέψει στην κερδοφορία μέσα στο 2003.

Η αναβάθμιση της μετοχής της McDonald’s από τη Bear Stearns σε ”outperform” από ”peer perform” οδήγησε τη μετοχή της σε κέρδη της τάξεως του 4,5%.

Κέρδη της τάξεως του 2% σημείωσε η μετοχή της AOL, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα κατασκευής DVD και CD έναντι 1,05 δισ. δολάρια στην καναδική Cinram International.

Στις 9.187,31 μονάδες και το +1,51% έκλεισε ο Dow. O Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,62%, στις 1.708,51 μονάδες.

Στις 993,31 μονάδες και το +1,18% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v