Ανοδικά ο Dow- ”τραμπάλα” για Nasdaq

Τα θετικά αποτελέσματα και οι προβλέψεις των Μιcrosoft και Ericsson οδηγούν υψηλότερα τα blue chips του Dow, ενώ νευρικότητα επικρατεί στο Nasdaq, με τον τεχνολογικό δείκτη να αλλάζει συνεχώς πρόσημο. Κέρδη για Λονδίνο, οριακά χαμηλότερα έκλεισε το Παρίσι.

Τα θετικά αποτελέσματα και προβλέψεις των Μιcrosoft και Ericsson οδηγούν υψηλότερα τα blue chips του Dow, ενώ νευρικότητα επικρατεί στο Nasdaq, με την χθεσινή αποκόμιση κερδών να συνεχίζεται σε περιορισμένο βαθμό σήμερα και τον υποκείμενο δείκτη να αλλάζει συχνά πρόσημο.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι με τον Nasdaq να έχει κερδίσει 27% από την αρχή του έτους, είναι φυσιολογικό οι επενδυτές να θέλουν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Michigan Ιουλίου διαμορφώθηκε στις 90,3 μονάδες τον Ιούλιο, από τις 89,7 του Ιουνίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη άνοδο του δείκτη, στις 91.

Σε εταιρικό επίπεδο, άνοδο της τάξεως του 1,5% καταγράφει η μετοχή της Microsoft. Η εταιρία κατέγραψε για το β’ τρίμηνο κέρδη 0,23 δολ. ανά μετοχή, από τα 0,21 δολ. πέρυσι και έναντι των 0,24 δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές. Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ξεπέρασε τις προβλέψεις, ενώ η Microsoft εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι για το 2004 θα ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς.

Ενίσχυση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ο οποίος υπέστη βαρύτατες απώλειες χθες από τα αρνητικά αποτελέσματα της Nokia, προσέφερε η Ericsson. Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε απώλειες για το τρίμηνο μικρότερες απ’ ότι αναμενόταν, ενώ προέβλεψε ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία μέχρι το τέλος του έτους.

Επισημαίνεται ότι τα καλά αποτελέσματα της Ericsson ”ευθύνονται” για την άνοδο του συνόλου σχεδόν του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στην Ευρώπη.

Στις 9.090 μονάδες και το +0,41% διαμορφώνεται ο Dow. Ο Nasdaq κινείται περί το -0,04% και τις 1.697,52 μονάδες ενώ ο S&P βρίσκεται στις 984,2 μονάδες και το +0,26%.

Στην Ευρώπη, ο FTSE έκλεισε στις 4.073,2 και το +0,41 και ο CAC 40 στο -0,01% και τις 3.129,21 μονάδες.

Στις 3.353,21 μονάδες και το +0,67% συνεχίζει ο DAX στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v