Amazing... Amazon στο β΄ τρίμηνο!

Η Amazon.com, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων μέσω Internet, ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία στο β’ τρίμηνο ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall. Η εταιρία προέβη και σε... bullish προβλέψεις, τόσο για το τρέχον τρίμηνο, όσο και για το σύνολο του έτους.

Amazing... Amazon στο β΄ τρίμηνο!
Η Amazon.com, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικών πωλήσεων μέσω Internet, ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία στο β’ τρίμηνο ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall.

Η εταιρία προέβη και σε... bullish προβλέψεις τόσο για το τρέχον τρίμηνο όσο και για το σύνολο του έτους.

Aναλυτικότερα, η Amazon κατέγραψε κέρδη της τάξεως των 42 εκατ. δολαρίων ή 0,10 δολ. ανά μετοχή (εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων στοιχείων), σε σύγκριση με ζημίες 46 εκατ. δολαρίων ή 0,01 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Οι προβλέψεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της Amazon αρκετά χαμηλότερα, στα 0,06 δολ. ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ανήλθαν στα 1,1 δισ. δολάρια, ενισχυμένες κατά το εντυπωσιακό 37% έναντι του β’ τριμήνου του 2002, και υψηλότερα από τις προβλέψεις για 1 δισ. δολάρια.

Η εταιρία προέβη μάλιστα και σε αρκετά... bullish προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο και το σύνολο του έτους, τοποθετώντας τις πωλήσεις στο πρώτο στα 1,07 με 1,15 δισ. δολάρια και στο δεύτερο στα 4,9 με 5,1 δισ. δολάρια.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων τοποθετούν τις πωλήσεις της εταιρίας στο γ’ τρίμηνο στα 1,03 δισ. δολάρια και στο σύνολο του έτους στα 4,8 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v