Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικανικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ”απορροφήθηκαν” από τα χαμηλότερα των προσδοκιών αποτελέσματα της Merck, αγνοώντας σχεδόν τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών. Με υψηλές απώλειες έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Διευρύνουν την πτώση οι αμερικανικές αγορές, καθώς τα αναμενόμενα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών δεν φαίνεται να κατορθώνουν να εξισορροπήσουν το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η χαμηλότερη των προσδοκιών αύξηση των κερδών της Merck. Πτωτικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου δεν κατόρθωσαν να αντεπεξέλθουν στις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με περύσι.

Αντίθετα, η 3Μ οδηγείται υψηλότερα, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ αλλά και των προσπαθειών περικοπής του κόστους.

Εξάλλου, ο δείκτης των δεικτών κατέγραψε άνοδο 0,1% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε σημειώσει άνοδο 1%.

Οι μετοχές των Microsoft και Intel υποχωρούν περί το 2%, οδηγώντας την πτώση για τον τεχνολογικό κλάδο. Κατά 3% σημειώνει πτώση και η Motorola, ύστερα από την υποβάθμιση της Credit Suisse First Boston, σε underperform από neutral.

Πάνω από 4% υποχωρεί και η SBC Communications, ύστερα από την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας με την EchoStar.

Πτωτικό ήταν το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 4044,3 μονάδες με απώλειες 0,71%. Ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες 2,34% στις 3287,92 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 1,54% στις 3081,06 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 1,19% στις 9078,48 μονάδες, ο S&P καταγράφει απώλειες 1,59% στις 977,53 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 1,87% στις 1676,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v