Οι πωλητές δημιουργούν ”πιέσεις” στη Wall (update)

Γρήγορα εξανεμίστηκαν τα κέρδη στην αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και S&P να κινούνται πλέον σε αρνητικό έδαφος εξαιτίας της διατήρησης για δεύτερη ημέρα του κλίματος πωλήσεων, ενώ ο Nasdaq παραμένει στο ”συν”, ωθούμενος από θετικά αποτελέσματα του κλάδου.

Μικτό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και S&P να προσπαθούν να αντισταθούν στο κλίμα πωλήσεων, ενώ ο Nasdaq διατηρεί μέρος των αρχικών του κερδών.

Ειδικότερα η Texas Instruments ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 7 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 6 σεντς που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8%.

Η Lehman Brothers προχώρησε σε αναβάθμιση του κλάδου των ημιαγωγών σε positive από neutral, οδηγώντας τις μετοχές της Applied Materials και των άλλων του κλάδου σε κέρδη.

Εξάλλου, η United Parcel Service, κατέγραψε κέρδη της τάξης των 61 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 54 πέρυσι. Παράλληλα, και η Colgate-Palmolive ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 62 σεντς έναντι των 55 της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Amazon.com αλλά και της Sun Microsystems.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,41% στις 9058,66 μονάδες, ο S&P καταγράφει απώλειες 0,03% στις 978,52 μονάδες. Ο Nasdaq κερδίζει 0,62% στις 1691,89 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v