Ζημίες 3,59 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Pfizer

Ζημίες της τάξης των 3,59 δισ. δολαρίων κατέγραψε η κορυφαία φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως Pfizer Inc., κυρίως εξαιτίας του κόστους που συνδέεται με την εξαγορά της Pharmacia Corp. τον περασμένο Απρίλιο.

Ζημίες 3,59 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Pfizer
Ζημίες της τάξης των 3,59 δολαρίων ανά μετοχή κατέγραψε η κορυφαία φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως Pfizer Inc., κυρίως εξαιτίας του κόστους που συνδέεται με την εξαγορά της Pharmacia Corp. τον περασμένο Απρίλιο.

Οι ζημίες ανήλθαν στα 48 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών ύψους 1,96 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Αντίθετα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 37%, στα 9,99 δισ. δολάρια.

Ο οικονομικός διευθυντής της Pfizer, Ντέιβιντ Σέντλαρζ, σε συνέντευξή του σχολίασε ότι τα νέα φάρμακα αλλά και οι προσπάθειες περικοπής κόστους αναμένεται να ενισχύσουν τα κέρδη κατά 16% μέχρι το 2004.

Παράλληλα, η Pfizer επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για περικοπή του κόστους κατά 4 δισ. δολάρια το 2005, καθώς τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου αντιστοιχούν μόλις στην τρίτη φορά στην ιστορία της που καταγράφει ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v