Ρευστοποιήσεις σε Nasdaq, ”κρατάει” ο Dow (update)

Στο ”κόκκινο” πέρασε ο Nasdaq, ενώ περιορίζονται και τα κέρδη τoυ Dow, καθώς τα θετικά στοιχεία από νέες κατοικίες και παραγγελίες διαρκών αγαθών Ιουνίου δεν καταφέρνουν να αποτρέψουν την αποκόμιση κερδών.

Στο ”κόκκινο” πέρασε ο Nasdaq, ενώ περιορίζονται και τα κέρδη τoυ Dow, καθώς τα θετικά στοιχεία από νέες κατοικίες και παραγγελίες διαρκών αγαθών Ιουνίου δεν καταφέρνουν να αποτρέψουν την αποκόμιση κερδών, μετά τα αρχικά κέρδη της αγοράς.

Αναλυτικότερα, αύξηση της τάξεως του +2,1% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο στις ΗΠΑ σε σχέση με το Μάιο, έναντι προβλέψεων για +1,2% των αναλυτών.

Οι νέες κατοικίες Ιουνίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 1,16 εκατομμύρια, σε σχέση με τα 1,11 εκατ. που τις περίμεναν οι οικονομολόγοι.

Σε εταιρικό επίπεδο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τίτλοι της Pfizer, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρία. H Pfizer ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 37%, καθώς ενοποιήθηκαν και τα στοιχεία από την εξαγορασθείσα Pharmacia. Ωστόσο, λόγω των έκτακτων χρεώσεων που ανέλαβε για το deal, το τρίμηνο της Pfizer καταγράφηκε ζημιογόνο, ξεπερνώντας εντούτοις τις προβλέψεις της Wall.

Κέρδη της τάξεως του 0,5% σημειώνει η Microsoft. Η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να προσλάβει τουλάχιστον 4.000 υπαλλήλους και να ξοδέψει περί τα 7 δισ. δολάρια, στην προσπάθειά της να ”παράσχει καινοτομικά προιόντα λογισμικού”.

Συνεχίζονται και σήμερα οι πιέσεις για τη μετοχή της Ebay, καθώς φαίνεται ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας και η κατά το ελάχιστο προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους δεν κατάφεραν να ”ευχαριστήσουν” την αγορά.

Στις 9.125,33 μονάδες και το +0,12% διαμορφώνεται ο Dow. Ο Nasdaq κινείται περί το -0,25% και τις 1.697,5 μονάδες.

Στις 981,2 και το +0,05% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v