Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: ”Προτιμά” ΗΠΑ- Wall Street

Σε πρόβλεψη ”modest underweight” προβαίνει για τις αγορές της ευρωζώνης η Citigroup σε ανάλυσή της (24/7), ενώ για τη Wall η πρόβλεψή της είναι ”overweight”. Προβλέπει ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, ενώ δεν είναι το ίδιο αισιόδοξη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ζώνης του ευρώ.

Citigroup: ”Προτιμά” ΗΠΑ-  Wall Street
Σε πρόβλεψη ”modest underweight” προβαίνει για τις αγορές της ευρωζώνης η Citigroup σε ανάλυσή της (24/7), ενώ για τη Wall η πρόβλεψή της είναι ”overweight”, για την Ιαπωνική αγορά ”neutral” και για το Λονδίνο ”underweight”.

Εξάλλου, οι αναλυτές του διεθνούς οίκου ”βλέπουν” ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αρχής γενομένης από το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης.

Αναλυτικότερα, η Citigroup στην ανάλυσή με τίτλο ”Global Economic Outlook and Strategy” προβαίνει και σε εκτιμήσεις για την αύξηση των κερδών ανά μετοχή για κάθε αγορά, ενώ επιλέγει και τους καλύτερους κλάδους για επενδύσεις.

Ετσι, στις αγορές της ευρωζώνης το EPS αναμένεται να ”τρέξει” με ρυθμούς 5% στο τρέχον έτος και με ρυθμούς 8% στο 2004, σε ετήσια βάση. Ο ”αγαπημένος” κλάδος της Citigroup είναι οι τηλεπικοινωνίες και αποτρέπει τις επενδύσεις σε τίτλους του κλάδου των καταναλωτικών αγαθών.

Για τις ΗΠΑ, οι προβλέψεις της Citigroup είναι αρκετά πιο αισιόδοξες, κάνοντας λόγο για ρυθμούς αύξησης του EPS της τάξεως του 10,6% στο 2003 και του 10,2% στο 2004. H Citigroup ενθαρρύνει τις τοποθετήσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ενώ ”χειρότερος” κλάδος για τοποθετήσεις στη Wall είναι, κατά τη γνώμη της, αυτός των εταιριών κοινής ωφέλειας.

Περνώντας στο Ηνωμένο Βασίλιο, στην ανάλυση της Citigroup γίνεται λόγος για ανάπτυξη του EPS της τάξεως του 7% στο 2003 και του 5% στο 2004. Συνιστά τοποθετήσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ενώ αποτρέπει τις επενδύσεις στον κλάδο των αμυντικών βιομηχανιών.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η Citigroup επισημαίνει ότι η πολιτική της Fed, η αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και οι φοροαπαλλαγές θα επιφέρουν μια ”ισχυρή” ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αρχής γενομένης από το β’ εξάμηνο του έτους.

Εξάλλου, η Citigroup χαρακτηρίζει σημαντική τη βελτίωση στις αγορές της ευρωζώνης και της Ιαπωνίας, αλλά θεωρεί ότι το οικονομικό outlook είναι πολύ λιγότερο ευνοϊκό από αυτό της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 0,7% στο 2003 και κατά 1,9% στο 2004. Για τις ΗΠΑ, οι προβλέψεις είναι 2,3% και 4,2% αντίστοιχα.

Στην Ιαπωνία, η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι, σύμφωνα με τη Citigroup, το 2003 1,1% και το 2004 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v