Αρση του εμπάργκο για De Beers εξετάζουν οι ΗΠΑ

Αισιόδοξη εμφανίζεται η De Beers, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής διαμαντιών παγκοσμίως, σχετικά με την άρση του εμπάργκο στην αμερικανική αγορά, ύστερα από την αλλαγή της στρατηγικής της στο marketing, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι ”Financial Times”.

Αρση του εμπάργκο για De Beers εξετάζουν οι ΗΠΑ
Αισιόδοξη εμφανίζεται η De Beers, η κορυφαία εταιρία παραγωγής διαμαντιών, ότι θα αρθεί το εμπάργκο που της έχουν επιβάλει εδώ και 10 χρόνια οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ”Financial Times”, σχεδόν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απαγόρευσε στην De Beers να πουλάει απευθείας διαμάντια στη χώρα, η οποία εισάγει περί τα 10 δισ. ακατέργαστου διαμαντιού ετησίως, κυρίως για λόγους ανταγωνισμού.

Η De Beers ελέγχει το 60% της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών, ενώ μέχρι πρόσφατα ήλεγχε το 80%. Ωστόσο, η εταιρία ευελπιστεί ότι το ”πράσινο φως” που έλαβε από την Ε.Ε. για την αναθεωρημένη στρατηγική του marketing και ύστερα από την κοινοπραξία της με την LVMH, θα την βοηθήσουν ώστε να καταστεί πιο ”ανεκτή” στις αμερικανικές αρχές.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μάλιστα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι ύστερα από συνομιλίες με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σύντομα θα ξεκινήσει επαφές και με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ευελπιστώντας να ξεκινήσει τις συναλλαγές με τις ΗΠΑ από το τέλος του επομένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v