Ηπια αποκόμιση κερδών στο Dow, κέρδη στην Ευρώπη

Το ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου διατηρεί τον Nasdaq σε θετικό έδαφος, ενώ Dow και S&P δέχονται πιέσεις, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επιλέγουν την ήπια αποκόμιση κερδών, μετά την έντονη άνοδο της Παρασκευής. Εταιρικά και macro δημιούργησαν θετικό κλίμα στην Ευρώπη.

Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κρατάει τον Nasdaq σε θετικό έδαφος, ενώ Dow και S&P δέχονται πιέσεις, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να επιλέγουν την ήπια αποκόμιση κερδών, μετά την έντονη άνοδο της Παρασκευής. Εταιρικά και macro δημιούργησαν θετικό κλίμα στην Ευρώπη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς δεν αναμένονται ανακοινώσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Mε ενδιαφέρον αναμένονται τα κέρδη της American Εxpress για το β’ τρίμηνο, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση της κερδοφορίας της εταιρίας στα 0,57 δολ. ανά μετοχή, από τα 0,51 δολ. στην αντίστοιχη περσινή χρήση. Η μετοχή της Amex κινείται υψηλότερα κατά 1,5%.

Η αναβάθμιση της μετοχής της AT&T από τη CSFB σε ”ouperform” από ”neutral” την οδηγεί σε κέρδη της τάξεως του 2%, ενώ ανοδικές τάσεις καταγράφει και η Kellog (+1,2%), μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα τριμήνου.

Στην Ευρώπη, οι θετικές εταιρικές ειδήσεις από τη Vodafone και τη BBVA σε συνδυασμό και με την άνοδο του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία οδηγούν υψηλότερα τους δείκτες.

Έτσι, o FTSE έκλεισε στις 4.148 μονάδες και το +0,43%, ο CAC στις 3.164,93 (+1,79%) και το , ενώ ο DAX συνεχίζει στις 3.399,70 και το +1,28% .

Ο Dow κινείται περί τις 9.254 μονάδες και το -0,33% . O Nasdaq καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,12%, στις 1.732 μονάδες.

Στις 994,67 μονάδες και το -0,40% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v