Pearson: Μείωση εσόδων και συρρίκνωση ζημιών

Συρρίκνωση των ζημιών της κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο η Pearson, εν μέσω ωστόσο δυσμενών συνθηκών για τον κλάδο της διαφήμισης, που περιόρισε τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη για τη μητρική των ”Financial Times”.

Pearson: Μείωση εσόδων και συρρίκνωση ζημιών
Οι δυσμενείς συνθήκες στην αγορά διαφήμισης οδήγησαν στη μείωση των εσόδων και των λειτουργικών κερδών για την Pearson τη μητρική εταιρία των ”Financial Times”, ενώ παράλληλα η εταιρία πέτυχε συρρίκνωση των ζημιών.

H Pearson, που αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων αλλά και των κερδών της από τις δραστηριότητες του δευτέρου εξαμήνου, εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κατορθώσει να αντεπεξέλθει στους στόχους για το έτος.

Οι ζημίες της Pearson, συμπεριλαμβανομένου του goodwill και εκτάκτων δαπανών, διαμορφώθηκαν στα 138 εκατ. στερλίνες έναντι των 188 εκατ. στερλίνων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Εξαιρούμενων των δαπανών και του goodwill, οι ζημίες ανέρχονται σε 1 εκατ. στερλίνες.

Η χαμηλή ζήτηση στον κλάδο της διαφήμισης περιόρισε τα έσοδα κατά 8% στα 1,66 δισ. στερλίνες έναντι του ποσού των 1,81 δισ. της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v