Συνέρχεται από την καταναλωτική ”κρυάδα” η Wall

Την ψυχραιμία της φαίνεται να ανακτά η Wall, περιορίζοντας τις σημαντικές απώλειες που προκάλεσε η αρνητική έκπληξη από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου. Ωστόσο, Λονδίνο και Παρίσι έκλεισαν χαμηλότερα, ενώ πάνω από τις 3.400 μονάδες ”κρατάει” ο DAX. Νευρικότητα στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Την ψυχραιμία της φαίνεται να ανακτά η Wall περιορίζοντας τις σημαντικές απώλειες που προκάλεσε η αρνητική έκπληξη από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου.

Στην Ευρώπη, Λονδίνο και Παρίσι έκλεισαν χαμηλότερα, ενώ πάνω από τις 3.400 μονάδες ”κρατάει” ο DAX.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board Ιουλίου καταγράφηκε στις 76,6 μονάδες, από τις 83,5 μονάδες των Ιούλιο και έναντι προβλέψεων για άνοσο στις 85 μονάδες των αναλυτών.

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι οι καταναλωτές δείχνουν απρόθυμοι να προβούν σε αγορές, λόγω των σχετικά υψηλών επιπέδων στα οποία παραμένει το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της McDonald’s κινείται υψηλότερα κατά 0,5% περίπου. Η εταιρία, αν και κατέγραψε μείωση της κερδοφορίας της στο β’ τρίμηνο, κατάφερε να ”πιάσει” τις προβλέψεις των αναλυτών.

Το +2% της μετοχής της Dupont ”στηρίζει” τον Dow. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία χημικών στον κόσμο, ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς, με τα κέρδη της στο β’ τρίμηνο να αυξάνονται έναντι της περσινής αντίστοιχης χρήσης.

Στον αντίποδα, περί το 1,5% υποχωρούν η τίτλοι της Tyco International, μετά τη μείωση της κερδοφορίας της για το δεύτερο τρίμηνο, η οποία ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο.

Στις 9.239,5 μονάδες και το –0,29% διαμορφώνεται ο Dow. O Νasdaq κινείται στο –0,20% και τις 1.731 μονάδες, ενώ ο S&P στις 994 και το –0,25%.

Στην Ευρώπη, Λονδίνο και Παρίσι εγκατέλειψαν άρδην τα πρωινά τους κέρδη μετά την αρνητική macro είδηση από τις ΗΠΑ. Ετσι, ο FTSΕ έκλεισε στο –0,28% και τις 4.137 μονάδες και ο CAC 40 στις 3.142,39 και το –0,71%.

O DAX συνεχίζει με απώλειες -0,17%, στις 3.411,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v