Χριστοδουλάκης:Προστατέψτε το Σύμφωνο Σταθερότητας

Υπέρ της διατήρησης της ισχύος του Συμφώνου Σταθερότητας τάσσεται ο Ν. Χριστοδουλάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας των ”Financial Times”, διατυπώνοντας εντονότατες αιχμές κατά των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κρατών.

Χριστοδουλάκης:Προστατέψτε το Σύμφωνο Σταθερότητας
Υπέρ του Συμφώνου της Σταθερότητας τάσσεται ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης, όπως προκύπτει από δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα των ”Financial Times”.

Ο Ελληνας υπουργός κατηγόρησε ορισμένους από τους Ευρωπαίους συναδέλφους του για υπονόμευση του Συμφώνου, προκειμένου, όπως είπε, να καταστρατηγηθούν οι κανόνες για τον κυβερνητικό δανεισμό.

Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως ο περιορισμός της ισχύος του Συμφώνου Σταθερότητας ”θα στείλει πολύ κακό σινιάλο”, ενώ υποστήριξε ότι είναι ιδιαιτέρως λανθασμένη η πρακτική της αλλαγής των κανονισμών κάθε φορά που κάτι απρόσμενο συμβαίνει, ειδικά όταν κάτι τέτοιο ίσως να είναι επιβλαβές για τις μικρότερες χώρες.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα των ”Financial Times”, σύμφωνα με τον κορυφαίο υπουργό, ”οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες απειλούν τις οικονομίες των μικρότερων με το να θέτουν υπό αμφισβήτηση τους δημοσιονομικούς κανόνες της ζώνης του ευρώ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v