”Κόκκινη” και μετά τη Μπεζ Βίβλο παρέμεινε η Wall

Οι χωρίς εξάρσεις ρευστοποιήσεις κράτησαν τη Wall σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η συγκρατημένη αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία που απορρέει από την Μπεζ Βίβλο της Fed δεν κατάφερε να αλλάξει το χρηματιστηριακό κλίμα. Περισσότερο ”χαμένος” ο Nasdaq, λόγω των δυσοίωνων προβλέψεων της Intel.

Οι χωρίς εξάρσεις ρευστοποιήσεις κράτησαν τη Wall σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η συγκρατημένη αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία που απορρέει από την Μπεζ Βίβλο της Fed δεν κατάφερε αλλάξει το χρηματιστηριακό κλίμα.

Πιέσεις δέχτηκε ο Nasdaq, λόγω των δυσοίωνων προβλέψεων της Intel για τις τεχνολογικές δαπάνες.

Αναλυτικότερα, στην Μπεζ Βίβλο της Fed, η οποία αποτελείται από τα στοιχεία που προέρχονται από 12 περιοχές της αμερικανικής επικράτειας, γίνεται λόγος για ”οριακή άνοδο” της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, και ιδιαίτερα στον τομέα της μεταποίησης.

Ωστόσο, η Τράπεζα προειδοποιεί ότι λόγω των υψηλών επιπέδων της ανεργίας, οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Αύριο αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο β’ τρίμηνο, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την ανεργία, το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας Chicago PMI και τις προσωπικές δαπάνες και εισοδήματα.

Σε εταιρικό επίπεδο, η μετοχή της Intel υποχώρησε κατά 2% περίπου. O CΕΟ της εταιρίας Craig Barret δήλωσε σήμερα ότι οι δαπάνες των εταιριών για επενδύσεις σε τεχνολογία παραμένουν αμετάβλητες έως πτωτικές ενώ προσέθεσε ότι δεν περιμένει να ανακάμψουν σημαντικά μέσα στο επόμενους μήνες.

Εξάλλου, ορισμένα εταιρικά κέρδη από τον τεχνολογικό κλάδο επιδείνωσαν το κλίμα. Ειδικότερα, η Genesis Microchip (-15%) προειδοποίησε για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου, ενώ η Cree (-12%) κατέγραψε κέρδη τα οποία βελτιώθηκαν μεν σε σχέση με το περσινό β’ τρίμηνο, αλλά δεν κατάφεραν να ”πιάσουν” τις προβλέψεις.

ΙΒΜ, Microsoft και Sun Microsystems κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα.

Πιέσεις δέχτηκαν οι τίτλοι της AOL, μετά την είδηση που δημοσίευσε η Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία η SEC ζήτησε από τη θυγατρική της America Online έγγραφα σχετικά με τις εγγραφές συνδρομητών για την παροχή πρόσβασης στο Internet.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 4,06 δολ. και το +0,75%, ο ΟΤΕ στα 6,12 δολ. και το +0,33%, ενώ η 3Ε έκλεισε στα 17,75 και το +0,85% .

Στις 9.199,28 μονάδες και το -0,05% διαμορφώθηκε ο Dow. Ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,54%, στις 1.721,95 μονάδες.

Στις 987,76 και το -0,16% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v