Alcan καλεί Pechiney για ”φιλικές συνομιλίες”

Ο Travis Engen, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Alcan, κάλεσε τον ομόλογό του στην Pechiney, Jean-Pierre Rodier, να διεξάγουν ”φιλικές συνομιλίες” σχετικά με την πρόταση της επιθετικής εξαγοράς, ύψους 3,4 δισ. ευρώ, που κατέθεσε στις αρχές του μήνα η πρώτη για τη γαλλική της ανταγωνίστρια.

Alcan καλεί Pechiney για ”φιλικές συνομιλίες”
Ο Travis Engen, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Alcan, κάλεσε τον ομόλογό του στην Pechiney, Jean-Pierre Rodier, να διεξάγουν ”φιλικές συνομιλίες” σχετικά με την πρόταση της επιθετικής εξαγοράς ύψους 3,4 δισ. ευρώ που κατέθεσε στις αρχές του μήνα η πρώτη για τη γαλλική της ανταγωνίστρια.

Επιπροσθέτως, ο κ. Engen, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι θα υπάρξει μια ”φιλική συμφωνία” ανάμεσα στις δύο εταιρίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ της Pechiney έχει απορρίψει την πρόταση της Alcan χαρακτηρίζοντάς την ως ”προφανώς ανεπαρκή”, καθώς η γαλλική εταιρία εκτιμά ότι τα οφέλη από συνέργιες που θα προκύψουν είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά που υπολογίζει στην προσφορά της η Alcan.

Εξάλλου, η άνοδος της μετοχής της Pechiney τις τελευταίες εβδομάδες στο χρηματιστήριο του Παρισιού, έχει μειώσει το premium της προσφοράς της Alcan στο 19% περίπου, από το 28% που ήταν αρχικά, με βάση την τιμή κλεισίματος της 2ας Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v