Fed: Οριακή άνοδος οικονομικής δραστηριότητας

Για ”οριακή άνοδο” της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κάνει λόγο η ”Μπεζ Βίβλος” της Fed, ενώ η Τράπεζα προειδοποιεί ότι η κατανάλωση των ιδιωτών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Fed: Οριακή άνοδος οικονομικής δραστηριότητας
Για ”οριακή άνοδο” της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κάνει λόγο η ”Μπεζ Βίβλος” της Fed, ενώ η Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί ότι η κατανάλωση των ιδιωτών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, στο report της Fed το οποίο θα χρησιμοποιήσουν και οι κεντρικοί τραπεζίτες προκειμένου να καθορίσουν τα αμερικανικά επιτόκια στη σύσκεψή της 12ης Αυγούστου γίνεται λόγος για μικρή ανάκαμψη σε 8 από τις 12 πολιτείες που έδωσαν στοιχεία στη Fed, τρεις ομόσπονδες τράπεζες έκαναν λόγο για ”προβληματική” οικονομική δραστηριότητα ενώ μία ανέφερε ”μικτές τάσεις”.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, στην Μπεζ Βίβλο της Fed αναφέρεται ότι συγκρατείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Tο report της Τράπεζας κάνει λόγο για ενδείξεις αύξησης της μεταποιητικής δραστηριότητας και αύξηση των προσδοκιών για ανάκαμψη της οικονομίας στο β’ εξάμηνο του 2003.

Ωστόσο, η Fed κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, λόγω κυρίως του υψηλού ποσοστού της ανεργίας.

Χαρακτηριστικό της υποδοχής που επιφύλαξε η αμερικανική αγορά στα στοιχεία της Fed είναι το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων από την Βίβλο της Fed, ο Dow κέρδισε 10 μονάδες, πριν υποχωρήσει κατά 40, αμέσως μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v