P&G: To δολάριο οδήγησε σε θετικό β΄ τρίμηνο

Κατά 5% αύξησε τα κέρδη της για το β’ τρίμηνο του έτους η Procter & Gamble Co., ξεπερνώντας και τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς το λανσάρισμα καινούργιων προϊόντων και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ ενίσχυσαν τις πωλήσεις της.

P&G: To δολάριο οδήγησε σε θετικό β΄ τρίμηνο
Κατά 5% αύξησε τα κέρδη της για το δ’ οικονομικό της τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου η Procter & Gamble Co., ξεπερνώντας και τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς το λανσάρισμα καινούργιων προϊόντων και η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ ενίσχυσαν τις πωλήσεις της.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού κολοσσού στον τομέα των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης διευρύνθηκαν στα 955 εκατ. δολάρια ή 0,68 δολ. ανά μετοχή, σε σχέση με τα 910 εκατ. δολάρια στο δ’ οικονομικό τρίμηνο του 2002.

Εξαιρουμένων εκτάκτων δαπανών για αναδιάρθρωση των λειτουργιών της εταιρίας, τα κέρδη ανέρχονται στα 0,87 δολ. ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 0,86 δολάρια.

Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 7%, στα 10,92 δισ. δολάρια, από τα 10,17 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περσινή χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις από τις επτά ποσοστιαίες μονάδες της αύξησης των πωλήσεων της εταιρίας αποδίδονται στο ασθενές δολάριο.

Για τη χρήση του 2004, η P&G προβλέπει ότι θα καταγράψει αύξηση της κερδοφορίας της σε διψήφιο ποσοστό, με το ασθενές δολάριο να προσθέτει περί το 1% με 2% στις πωλήσεις της για το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v