Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας πιέζουν τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει η Wall, καθώς την αναπάντεχη εκτίναξη του δείκτη υπηρεσιών ISM Ιουλίου ήρθε να αντισταθμίσει η αύξηση κατά 44% στις περικοπές θέσεων εργασίας για τον ίδιο μήνα. Το κλίμα επιβαρύνει και η βομβιστική επίθεση στην Ινδονησία.

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει Wall, καθώς την αναπάντεχη εκτίναξη του δείκτη υπηρεσιών ISM Ιουλίου ήρθε να αντισταθμίσει η αύξηση κατά 44% στις ανακοινώσεις περικοπών θέσεων εργασίας για τον ίδιο μήνα. Το κλίμα επιβαρύνει και η βομβιστική επίθεση στην Ινδονησία.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών ISM διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στις 65,1 μονάδες από τις 60,6 τον προηγούμενο μήνα.

Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση του δείκτη ISM Ιουλίου στις 58 μονάδες. Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνει ανάπτυξη στον κλάδο των υπηρεσιών.

Ωστόσο, αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το μηνιαίο report της Challenger, Gray and Christmas οι εργοδότες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας τον Ιούλιο κατά 44% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα η εταιρία κατασκευής προϊόντων δικτύωσης Cisco Systems. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση της κερδοφορίας της εταιρίας στα 0,15 δολ. ανά μετοχή, από τα 0,14 δολάρια στο β’ περσινό τρίμηνο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών προσελκύουν οι τίτλοι της General Electric, μετά την είδηση ότι η εταιρία πρόκειται να προχωρήσει στην εξαγορά μονάδας της Aegon έναντι 5,4 δισ. δολάρια.

Η είδηση της έκρηξης στην Τζακάρτα προφανώς δυσχεραίνει το χρηματιστηριακό κλίμα. Η έκρηξη δημιούργησε σοβαρές απώλειες στο χρηματιστήριο της Ινδονησίας και συνεισέφερε στη συνολικά αρνητική εικόνα των χρηματιστηρίων της Ασίας σήμερα.

Στις 9.135,31 μονάδες και το –0,55% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. O Nasdaq κινείται στο –0,65% και τις 1.701 μονάδες. Στις 976,6 και το –0,59% βρίσκεται ο S&P

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v