Αφορμή για ρευστοποιήσεις από τα...θετικά macro

Η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούνιο κατά 1,7% δεν φαίνεται ικανή να ανακόψει τις τάσεις αποκόμισης κερδών στη Wall, καθώς δεν υπάρχουν σήμερα και εταιρικές ειδήσεις ικανές να βελτιώσουν το χρηματιστηριακό κλίμα. Περιορίζονται τα κέρδη σε Λονδίνο, σε αρνητικό έδαφος πέρασαν DAX - CAC.

Η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο άνοδος των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούνιο κατά 1,7% δεν φαίνεται ικανή να ανακόψει τις τάσεις αποκόμισης κερδών στη Wall, καθώς δεν υπάρχουν σήμερα και εταιρικές ειδήσεις ικανές να βελτιώσουν το χρηματιστηριακό κλίμα. Περιορίζονται τα κέρδη σε Λονδίνο και Παρίσι, σε αρνητικό έδαφος πέρασε ο DAX.

Αναλυτικότερα, άνοδο της τάξεως του 1,7% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν της βιομηχανικές παραγγελίες στο +1,5%. Επισημαίνεται ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν τον προηγούμενο μήνα αυξηθεί κατά 0,4%.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Cisco Systems, καθώς μία μέρα πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το β’ τρίμηνο, η SG Cowen αναβάθμισε τη μετοχή σε ”strong buy” από ”outperform”.

Η GE, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, προέβη σε συνομιλίες με την PMI Group για το ενδεχόμενο της πώλησης θυγατρικής της στον ασφαλιστικό τομέα έναντι 2,16 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα στη διοίκηση της Verizon και στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Verizon, προκειμένου να αποφευχθεί η απεργία που έχουν εξαγγείλει οι τελευταίοι. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν σήμερα ότι έχει επιτευχθεί ”σημαντική πρόοδος” στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων.

Σε ό,τι αφορά τη Vivendi, οι New York Times αναφέρουν σήμερα ότι ένας από τους πιθανούς αγοραστές της μονάδας ψυχαγωγίας της στις ΗΠΑ έθεσε εαυτόν εκτός της διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το ίδιο έπραξε και η MGM δηλώνοντας ότι ”η τιμή που ζητά η Vivendi είναι πολύ υψηλή”.

Κέρδη καταγράφουν μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου όπως η Citigroup και Bank of America, επηρεαζόμενες θετικά από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της HSBC για το α’ εξάμηνο του 2003.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Borders Group, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από τη J.P Morgan σε ”overweight” από ”neutral”.

Η παρούσα εβδομάδα δεν περιέχει πολλές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών, με τις 400 από τις 500 εταιρίες του S&P να έχουν ήδη ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους. Ανάμεσα στις ελάχιστες εταιρίες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης ήταν η U.S Steel, η οποία κατέγραψε μικρότερες του αναμενόμενου ζημιές, έναντι κερδών στο β’ περσινό τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ανακοινώνει αποτελέσματα η Cisco Systems.

Στις 9.097,14 μονάδες και το –0,63% διαμορφώνεται ο δείκτης Dow. O Nasdaq κινείται περί το –0,80% και τις 1.701,98 μονάδες.

Στο –0,84% και τις 971,15 μονάδες βρίσκεται ο S&P.

Στις 4.125 και το 0,65% ο FTSE. O CAC κινείται στο +0,17% και τις 3.175 μονάδες , ενώ ο DAX κινείται χαμηλότερα κατά 0,44%, στις 3.423.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v