Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Hyundai Group

Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος της Hyundai Group, Chung Mong-Hun, πηδώντας από τον 12ο όροφο του κτιρίου που στεγάζει τον όμιλο, καθώς εκκρεμούσαν εναντίον του κατηγορίες ότι βοήθησε την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να ”περάσει” 100 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Κορέα, λίγο πριν από τη Σύνοδο του 2000.

Αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της Hyundai Group
Αυτοκτόνησε, σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας, ο πρόεδρος της Hyundai Group, Chung Mong-Hun, πηδώντας από τον 12ο όροφο των κεντρικών γραφείων της εταιρίας στη Σεούλ, καθώς εκκρεμούσαν εναντίον του κατηγορίες για συμμετοχή σε παράνομη ”αποστολή” κεφαλαίων στη Βόρεια Κορέα.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως επρόκειτο να γίνει δίκη για τη συμμετοχή του Chung Mong-Hun στο σχέδιο της κυβέρνησης της χώρας του να μεταφερθούν 100 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Κορέα, λίγο πριν από την ιστορική διμερή σύνοδο του 2000.

Στις αρχές του έτους, δικαστικοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ότι χρησιμοποίησε μυστικά κεφάλαια προκειμένου να πείσει τη Β. Κορέα να συμμετάσχει στη σύνοδο του 2000, για την οποία ο πρώην πρόεδρος Kim Dae Jung κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ο κ. Κιμ, ο οποίος αποχώρησε από την προεδρία της χώρας τον Φεβρουάριο, παρότι αρχικά δεν υπήρξε εμπλοκή του ονόματός του στην επίμαχη υπόθεση, πλέον επικρατεί έντονη φημολογία ότι είναι πιθανό να κληθεί να καταθέσει.

Προφανώς, όπως επισημαίνουν οι ”FT”, η Hyundai χρησιμοποιήθηκε ως δίαυλος στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς είναι μια από τις πολύ λίγες νοτιοκορεάτικες εταιρίες που έχουν δραστηριότητα στον Βορρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v