Αύξηση 25% στα κέρδη της HSBC στο εξάμηνο

Κατά 25% αυξήθηκαν τα κέρδη της HSBC στο πρώτο εξάμηνο, ωθούμενα κυρίως από την εξαγορά της Household International, έναντι 15,5 δισ. δολαρίων, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη στην οποία έχει προχωρήσει η τράπεζα.

Αύξηση 25% στα κέρδη της HSBC στο εξάμηνο
Η εξαγορά έναντι 15,5 δισ. δολαρίων της Household International έδωσε ώθηση στα αποτελέσματα της HSBC στο πρώτο εξάμηνο, κατά 25%.

Ειδικότερα, τα κέρδη της HSBC διαμορφώθηκαν στα 4,11 δισ. δολάρια ή 40 σεντς ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 3,28 δισ. δολαρίων της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσό θα διαμορφωνόταν στα 3,69 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος της HSBC, Τζον Μποντ, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επιβάλει μια στρατηγική εξαγορών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ξοδεύοντας το ποσό των 45,7 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να υπερβεί τη Citigroup και να καταστήσει την HSBC την τράπεζα με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως.

Η εξαγορά της Household, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, αποφέρει στην HSBC περίπου το ένα τρίτο των κερδών της από την αμερικανική αγορά, περικόπτοντας αντίστοιχα τη συνεισφορά της Ασίας κατά ένα τρίτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v