ΗΠΑ:Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση της ανεργίας

Απροσδόκητη υποχώρηση στο 6,2% (από το 6,4%) σημείωσε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για 6,3% και παρά τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 44.000. Θετικά ήταν τα στοιχεία για τα προσωπικά εισοδήματα και δαπάνες, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεταποιητική δραστηριότητα.

ΗΠΑ:Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση της ανεργίας
Απροσδόκητη υποχώρηση στο 6,2% (από το 6,4%) σημείωσε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για 6,3% και παρά τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 44.000 (προβλέψεις για +18.000).

Εξάλλου, τα προσωπικά εισοδήματα για τον Ιούνιο αυξήθηκαν με ρυθμούς 0,3%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ενώ οι προσωπικές δαπάνες για τον ίδιο μήνα διαμορφώθηκαν στο +0,3%. Οι αναλυτές περίμεναν τις προσωπικές δαπάνες να καταγράψουν άνοδο 0,4%.

Θετικά ήταν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου, καθώς ο δείκτης Michigan αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 90,9 μονάδες, από τις 90,3 μονάδες που ήταν η προηγούμενη μέτρηση για τον ίδιο μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν την τελική μέτρηση στις 90,5 μονάδες, ενώ τον Ιούνιο ο δείκτης είχε καταγραφεί στις 89,7.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας ISM διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη στις 52 μονάδες, από τις 49,8 του προηγούμενου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v