Μειώνεται η ένταση των πιέσεων στη Wall

Συνεχίζονται ,με μικρότερη ωστόσο ένταση, οι ρευστοποιήσεις στη Wall με τις μετοχές του βιοτεχνολογικού, χρηματοοικονομικού και τεχνολογικού κλάδου να πιέζονται περισσότερο και παρά τη μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο στις βιομηχανικές παραγγελίες. Το αρνητικό κλίμα ”πέρασε” και στις ευρωαγορές, με Παρίσι και Φρανκφούρτη να κλείνουν στο ”κόκκινο” και το Λονδίνο να καταγράφει οριακά κέρδη.

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στη Wall, με τις μετοχές του βιοτεχνολογικού, χρηματοοικονομικού και τεχνολογικού κλάδου να πιέζονται περισσότερο παρά τη μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδο στις βιομηχανικές παραγγελίες.

Το αρνητικό κλίμα επηρέασε και τις ευρωαγορές, με Παρίσι και Φρανκφούρτη να κλείνουν στο ”κόκκινο” και το Λονδίνο να καταγράφει οριακά κέρδη.

Αναλυτικότερα, άνοδο της τάξεως του 1,7% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο έναντι προβλέψεων των αναλυτών για +1,5%.

Τα μακροοικονομικά νέα αυτής της εβδομάδας δεν πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να δώσουν τάση στην αμερικανική αγορά, ενώ εκλίπουν και οι σημαντικές ανακοινώσεις σε εταιρικό επίπεδο, με μόνο τα αποτελέσματα αύριο βράδυ της Cisco Systems να θεωρούνται αρκούντως σημαντικά.

Οι μετοχές της τεχνολογίας δικτύων σημειώνουν τις μικρότερες απώλειες, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της Cisco Systems σε ”strong buy” από ”outperform” στην οποία προέβη η SG Cowen.

Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι της Novellus Systems, μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Goldman Sachs σε ”outperform” από ”inline”.

Εν τω μεταξύ, η General Electric ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πουλήσει ασφαλιστική μονάδα της στην PMI Group έναντι 2,16 δις. δολάρια, τίμημα που θεωρείται χαμηλό από τους αναλυτές. Η μετοχή της GE υποχωρεί αισθητά, κατά 1,8% περίπου.

Στην Ευρώπη, οι αγορές επηρεάστηκαν από την πτωτική πορεία της Wall, παραδίδοντας τα αρχικά τους κέρδη που προκάλεσαν τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου της HSBC.

Ετσι, το Λονδίνο έκλεισε στις 4.100,10 μονάδες και το +0,04%, το Παρίσι στις 3.142,35 και το -0,87%, ενώ ο DAX διαμορφώθηκε στις 3.398 και το -1,18%.

Στις 9.133 μονάδες και το -0,23% κινείται ο Dow. O Nasdaq καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,84% στις 1.701 μονάδες. Στις 975,17 μονάδες και το -0,43% ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v