Αυξάνονται τα deals μεταξύ ασιατικών εταιριών

Παρά τη γενικότερη υποχώρηση της δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων, την οικονομική αβεβαιότητα και την κρίση με την ασθένεια SARS, έρευνα της JP Morgan αποδεικνύει ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην Ασία κατέγραψαν άνοδο στο πρώτο εξάμηνο.

Αυξάνονται τα deals μεταξύ ασιατικών εταιριών
Σε έξαρση βρίσκονται οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις στην Ασία στο πρώτο εξάμηνο, παρά τη γενικότερη μείωση της δραστηριότητας, την οικονομική αβεβαιότητα και την ασθένεια SARS, σύμφωνα με έρευνα της JP Morgan.

Σύμφωνα με την έρευνα του επενδυτικού οίκου, η αξία των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν μεταξύ ασιατικών εταιριών στους πρώτους έξι μήνες του έτους αυξήθηκε 6%, στα 106 δισ. δολάρια, σε σχέση με το πρώτο μισό του 2002. Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η εν λόγω δραστηριότητα παγκοσμίως υποχώρησε 10%, στα 520 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα των ”FT”, στο οποίο και δημοσιεύεται η έρευνα, αναφέρεται πως βάσει των εν λόγω στοιχείων η Ασία αρχίζει να αποκτά βαρύνουσα σημασία για τις εταιρίες, τους επενδυτές και τους τραπεζίτες, που έχουν πληγεί από την επιβράδυνση της παγκόσμιας δραστηριότητας εξαγορών και συγχωνεύσεων τα τελευταία τρία χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη πως στο πρώτο μισό του 2003 η περιοχή αντιστοιχούσε στο 20% των συμφωνιών παγκοσμίως, έναντι μόλις 5% το 1998.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v