Θετική μεταστροφή του κλίματος στο Dow

To μπαράζ αναβαθμίσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο όχι μόνο διατήρησαν τον Dow πάνω από τα επίπεδα των 9.000 μονάδων, αλλά ωθούν το βασικό δείκτη προς τις 9.100. Πιέσεις στο Nasdaq από τη Cisco. Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε θετικό πρόσημο πέρασε ο Dow, βοηθούμενος από το μπαράζ αναβαθμίσεων στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ωστόσο, η αρνητική υποδοχή που επιφύλαξαν οι επενδυτές στα αποτελέσματα της Cisco συνεχίζει να βαρύνει σημαντικά τον Nasdaq.

Στην Ευρώπη, Παρίσι και Λονδίνο κατέγραψαν σήμερα σημαντικότατες απώλειες, ενώ συνεχίζει σε σαφώς αρνητικό έδαφος ο DAX στη Φρανκφούρτη. Οι ευρωαγορές, εκτός από τις πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο που προκάλεσε η Cisco, είχαν να αντιμετωπίσουν σήμερα και τα δυσοίωνα αποτελέσματα τριμήνου της Bayer.

Στην αμερικανική αγορά ομολόγων, αρχίζει να εκδηλώνεται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να μειώνονται. Έτσι, αυτή τη στιγμή η απόδοση του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,351% από το 4,39% νωρίτερα το απόγευμα.

Σε εταιρικό επίπεδο, περί το 5% υποχωρούν οι μετοχές της Cisco, καθώς οι επενδυτές περίμεναν ότι η εταιρία θα ξεπεράσει με τα αποτελέσματά της στο β’ τρίμηνο τις προβλέψεις της αγοράς. Αρνητικά συνεισφέρει και το γεγονός ότι η εταιρία προέβη σε επιφυλακτικές εκτιμήσεις για την πορεία των πωλήσεών της στο τρέχον τρίμηνο.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο, η εικόνα είναι ως επί το πλείστον θετική.

Έτσι, κατά 1% ανοδικά κινούνται οι τίτλοι της Prudential, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων της CSFB για τα κέρδη του 2003. Επίσης η Merill Lynch, αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τη μετοχή της Credit Suisse Group(+3%). Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι της Morgan Stanley, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της επενδυτικής τράπεζας από τη Smith Barney.

Τις μετοχές του κλάδου που καταγράφουν σημαντικά κέρδη συμπληρώνουν οι Citigroup και Merck.

Στήριξη δέχεται ο Dow και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την αναβάθμιση του κλάδου από τη Lehman Brothers. Έτσι, η Ford κερδίζει περί το 2% ενώ η General Motors καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,5%.

Στις 9.090 μονάδες και το +0,60% διαμορφώνεται ο Dow. O Nasdaq κινείται στο -0,65% και τις 1.662 μονάδες. Στις 969 και το +0,42% βρίσκεται ο S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v