Το ισχυρό ευρώ έπληξε την Adidas στο β’ τρίμηνο

Οι επιπτώσεις της ενίσχυσης του ευρώ ήταν εμφανείς στα αποτελέσματα της Adidas-Salomon στη διάρκεια του β’ τριμήνου με τις πωλήσεις και τη λειτουργική κερδοφορία να μειώνονται αισθητά αν και σε επίπεδα καθαρής κερδοφορίας το αποτέλεσμα ήταν θετικό, λόγω κυρίως της βελτίωσης των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων.

Το ισχυρό ευρώ έπληξε την Adidas στο β’ τρίμηνο
Το ισχυρό ευρώ επέδρασε εμφανώς αρνητικά στα αποτελέσματα της Adidas- Salomon στο β’ τρίμηνο, με τις πωλήσεις και τη λειτουργική κερδοφορία να μειώνονται αισθητά.

Ωστόσο, σε επίπεδα καθαρής κερδοφορίας η εταιρία παρουσίασε βελτίωση της τάξεως του 26,8% σε σχέση με το β’ περσινό τρίμηνο, λόγω κυρίως της βελτίωσης των χρηματοοκονομικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου της Adidas-Salomon διαμορφώθηκαν στα 1.392 εκ. ευρώ, 7,6% χαμηλότερα από τις πωλήσεις 1.507 εκ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου του 2002. Σε όρους σταθερού νομίσματος, οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 3%, αλλά η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε αρνητικό αντίκτυπο στη ”μετάφραση” των πωλήσεων του εξωτερικού.

Σε λειτουργικό επίπεδο η εικόνα της Adidas-Salomon ήταν αρνητική για το β΄ τρίμηνο του έτους καθώς το λειτουργικό κέρδος κατήλθε στα 62 εκ. ευρώ από τα 69 εκ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα σε επίπεδο bottom line. Έτσι, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 26,8% στα 32 εκ. ευρώ από τα 25 εκ. ευρώ στη χρήση του β’ περσινού εξαμήνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι βασική αιτία της ενίσχυσης του τελικού αποτελέσματος ειδικά στο Q2 2003 ήταν η σημαντική βελτίωση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων.

Η Adidas-Salomon επανέλαβε την εκτίμησή της για αύξηση των πωλήσεων για ολόκληρο το 2003 κατά περίπου 5% (σε αναπροσαρμοσμένη για συναλλαγματικές διακυμάνσεις βάση) και ανάπτυξη των κερδών μεταξύ 10% και 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v